Ordfører Arnt Frode Jensen tok ordet som første taler.

Store utfordringer - Roy Skogsholm ble tilsatt som rådmann da vi sto overfor veldig store utfordringer. Spesielt alvorlig var befolkningsnedgangen.

Pengene rant ut i samme fart som innbyggertallet gikk ned. Vi måtte justere ned administrasjonen med 20 stillinger.

Glad han var rådmann Og jeg er veldig glad for at Roy Skogsholm var rådmann i Herøy da signalene om nedleggelse av Marine Harvest kom.

Det krevdes mye å få snudd det hele til vår fordel. Jeg vet ikke hvordan utfallet hadde vært med en annen rådmann.

Men - det ville vært mye mer krevende uten en rådmann med hans kvaliteter.

Ta et valg Ingen syntes det var greit å legge ned skolene og innføre eiendomsskatt. Men alle var enige om det, for det var ingen alternativer.

Roy Skogsholm er nå tilsatt i en åremålsstilling. Han er en voksen mann og må ta et valg, sa ordfører Arnt Frode Jensen fra talerstolen i dag.

Han har også vært saksbehandler på saka og innstilt på at Skogsholm skal tilsettes fast.

Bare godt å si Steinar Furu (Ap) var også full av lovord og støttet innstillingen.

- Jeg ser fram til å få Skogsholm til å fortsette. Som leder av Plan og Teknisk Hovedutvalg har jeg hatt mye med rådmannen å gjøre og jeg har bare godt å si om ham, sa Furu.

Frp imot Og det samme mente tydeligvis resten av kommunestyret, bortsett fra Frp.

Da det kom til avstemming, stemte både Per Richard Bringsli og Torfinn Andreassen (vararepresentanter) imot fast tilsetting.

De ga ikke noen begrunnelse for at de stemte i mot.

Tiltrådte 2007 Saka kom opp etter at ordføreren har mottatt brev fra rådmann Skogsholm med forespørsel om en eventuell forlengelse av hans ansettelsesforhold etter åremålsperioden.

I brevet har han skissert de ulike valgene han har, men ønsker å drøfte fast ansettelse, og ber om en beslutning innen 1. september i år.

Roy Skogsholm tiltrådte som rådmann i Herøy kommune 8. januar 2007.