Prisutdeling på kommunestyremøte

Kommunestyremøte 06

Som følge av pandemisitusjonen ble Herøy kommunes næringspris, unge kunstneres pris, frivillighetsprisen og kulturprisen for 2020 dette året utdelt på siste kommunestyremøte.

Vanligvis er det en fast programpost at ordfører deler ut diverse priser under kulturkvelden på Herøydagan. Som følge av koronapandemien ble årets Herøydager i likhet med de fleste kulturarrangementer avlyst. Ordfører Elbjørg Larsen benyttet da anledningen til å dele ut prisene under siste kommunestyremøte i Herøy skoles aula. Planen er at prisvinnerne også skal motta heder på scenen i Herøyhallen dersom det blir arrangert Herøydager neste år.

Kjell Inge Jakobsen fikk næringsprisen
I begrunnelsen står det at prisvinneren er aktiv i en rekke selskap, men spesielt i Augustbryggo og Seløy fisk. Augstbryggo er en viktig møteplass i sommersesongen, for både turister og fastboende. Det er også muligheter til å få en tur på visningssenteret etter avtale. 

Seløy fisk er en bedrift som har vært i familien i generasjoner, og som nå investerer i utvidelse og oppgradering av fiskebruket. Dette er isolert sett en utrolig viktig investering for de få fiskerne vi har igjen. Det vises også til at vi i dag har en del unge fiskere som har fått seg fartøy, og at det for dem er helt avgjørende at vi har et fiskebruk i kommunen.

Frivillighetsprisen til Ellinor Olsen
I begrunnelsen står det at prisvinneren blant annet har strikket til de nyfødte i kommunen i flere år og har sydd risputer til de eldre på Herøy omsorgssenter. Hun har også strikket store tepper til kreftavdelingen ved Sandnessjøen sykehus og har strikket 72 lurer til barnekreftavdelingen på sykehuset i Bodø. Ellinor har også vært pasientfølge med eldre til sykehus og har samlet inn penger til kirkegårdsvogn, lydanlegg og mye annet. 

Oda Kilvær Nilsen ble tildelt unge kunstneres pris
Prisen begrunnes med at Oda som mangeårig elev kulturskolen i Herøy alltid har vært interessert i å lære noe nytt, og har i sine år spilt både gitar, slagverk, keyboard samt spilt i band. Det er kanskje mest som sanger hun har utmerket seg, og her kan hun vise til innspillinger og opptredener med sanger i helt ulike sjangre. I tillegg har hun vist sitt skuespillertalent da hun hadde en av rollene i julespillet «Nissetusseland», der sang hun blant annet «Tru på det gode» som også ligger på Spotify. 

Oda er en veldig positiv person, og har ved flere anledninger stilt opp lokalt på både store og små arrangementer. Kandidaten er ei ung jente, som til tross for sin unge alder allerede bidratt med mye innen kulturlivet i Herøy. Det er nettopp unge talent som denne prisen kan være inspirerende for. I tillegg har hun den egenskapen at hun øver mye av egen vilje og interesse, og da kan man komme langt. 

Kulturprisen til Svein Ove Pettersen
Årets kulturprisvinner kommer opprinnelig fra Herøy og i begrunnelsen trekkes det fram at Svein Ove har lang erfaring som utøvende musiker og som lærer i både grunnskolen og kulturskolen i Alstahaug. I tillegg til musikken har han også undervist i forming og tegning både i grunnskolen og kulturskolen for Alstahaug og Leirfjord. Han har også vært medlem av Ensemble Helgeland som har sørget for en rekke konserter og vært drivkraften i en rekke produksjoner og oppsetninger av musikaler gjennom kulturskolen for AlLe. 
Mange kjenner også kandidaten som frontfigur i flere band. Han er blant annet kjent over store deler av landet for sine flotte tolkninger av den svenske visesangeren Comelis Vreeswijk. Sammen med sine musikerkolleger har han også laget egen barneplate og skrevet egne låter. Han har lang erfaring med undervisning i en rekke instrumenter. I tillegg kan han undervise i tegning og maling. Svein Ove er nå rektor og lærer ved kulturskolen i Herøy.

Vinnerne av kulturprisen, unge kunstneres pris og frivillighetsprisen fikk diplom og et pengebeløp på kroner 10000. Vinneren av næringsprisen fikk diplom og et maleri av Svein Ove Pettersen. 

Trykk her for å se prisutdelingen på Kommune-TV for Herøy kommune

Kjell Inge mottok næringsprisen for 2020.
Kjell Inge Jakobsen fikk næringsprisen.
Kommunestyremøte 06
Ellinor Olsen ble tildelt frivillighetsprisen.
Kommunestyremøte 06
Oda Kilvær Nilsen mottok unge kunstneres pris for 2020.
Kommunestyremøte 06
Svein Ove Pettersen ble tildelt kulturprisen for 2020.
Kommunestyremøte 06
Her er alle prisvinnerne samlet.

Annonser