Med seg til Herøy hadde Brattbakk styreleder i HelgelandsKraft, Tom Eilertsen.

Nestleder i styret Herøy har 11. 424 aksjoner i HelgelandsKraft og eier med det 3, 8 prosent av kraftselskapet.

Herøy kommune har også nestleder i styret, nemlig Ellinor Zahl.

De andre eierne består av 13 andre helgelandskommuner og Ove Brattbakk karakteriserte HelgelandsKraft som et bunnsolid selskap med 70 prosent egenkapital.

Selskapet konsentrerer seg om basis-virksomheten: Kraftproduksjon.

Skal drive butikk - Flere kraftselskaper har spredt sin virksomhet, men vi ser nå at disse snevrer inn igjen.

Vi er her for å drive butikk, sa Brattbakk og la til at selskapet i liten grad har involvert seg i utbyggingen av fiber på Helgeland.

Og Brattbakk kom blant annet inn på at 85 prosent av det som selskapet har investert har gått tilbake til eierne.

Lavere pris i framtida I fjor betalte kraftlaget 221 millioner kroner tilbake til eierne. Han mente imidlertid at det over tid ville bli vanskelig å kunne gi like mye tilbake.

Han kunne også fortelle at det svenske selskapet Vattenfall mener det i 2020 vi bli et voldsomt kraftoverskudd.

- Det er bra for forbrukerne som får lavere priser, sa Ove Brattbakk blant annet og prøvde seg på det han kalte for tusenkroners-spørsmålet: Hva blir framtidas kraftpris?

- 35 øre per kilowatt. I dag legger vi kraftprisen fem øre lavere enn vi trodde for noen år siden, påpekte Brattbakk.

Nettleie Brattbakk kom også inn på den forholdsvis høye nettleien.

- Vi skulle vært flere brukere på Helgeland. Da ville vi hatt lavere nettleie, selv om vi ikke har noen grunn til å skjemmes over prisen, mente Brattbakk.

Gåsvær-kabelen en utfordring Han mente ellers at selskapet ikke har de helt store utfordringene i Herøy, men kunne ikke komme utenom Gåsvær hvor det bor en fastboende, mens det står 25 hytter på øya.

- Når vi har etablert en strømforsyning er vi pliktige til å opprettholde den, sa Brattbakk om strømkabelen som når som helst kan bryte sammen.

- Hvis den havarerer på land kan det lett repareres, men dersom dette skjer på sjøen...., sa han og lot setningen henge i lufta.

Kan havarere om 14 dager Han mente kabelen til Gåsvær kan fungere i fortsatt 15 år......eller 14 dager. En ny sjøkabel vil koste selskapet 10 millioner kroner.

HelgelandsKraft har søkt om fritak for leveringsplikten til Gåsvær.

Brattbakk mente at Herøy kommune ellers ikke har noen grunn til å klage på leveringskvaliteten til HelgelandsKraft.

- 99 prosent av strømmen kommer fram og det er over landsgjennomsnittet, sa administrerende direktør i HelgelandsKraft Ove Brattbakk avslutningsvis.    Du finner selskapets nettside HER.