Presenterer beredskapsbåt for fiskeriministeren

Fugro1
18. januar skal ordfører Arnt Frode Jensen og regionrådsleder Sissel Hesjedal møte fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen for å diskutere behovet for en beredskapsbåt i forbindelse med havarier på kysten.
Her møter også Fugro og Trond Olsen fra Seløy som står bak en helt ny type beredskapsbåt.Trond Olsen fra Seløy har utviklet et spesielt konsept - Kystberedt - som herøyordføreren og regionrådslederen skal presentere for fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen.
 
Aktuelt
I tillegg har debatten om åpning av oljeleting utenfor Nordland og Lofoten og nylige båthavarier aktualisert behovet for en slik kystberedskap mot oljesøl.
 
Trond Olsen har solgt sitt konsept til selskapet Fugro Coastal Response Services AS.
 
Selskapet er villig til å ta ansvar for bygging, utrusting og drift av båter som vil fungere som flytende oljevern-depoter på en kjøl.
 
Som alltid vil være klar til innsats som et flytende oljeverndepot.
 
I brosjyren som Fugro har laget på dette konseptet heter det at det er avgjørende å komme tidlig i gang med tiltak når ulykken er ute.
 
Og videre:
 
"Ved å ha all utrustning klar på egen kjøl går ingen tid bort til mobilisering og båten vil kunne sette kurs mot havaristen innen 2-3 timer.
 
Nøkkelpersonell tilknyttet båten er på vakt til enhver tid, og ekstra mannskaper vil kalles inn når alarmen går. Disse vil kunne fraktes til båten via helikopter, eller andre transportmidler når det er like effektivt".
 
Kan vi lese i brosjyren fra Fugro.
 
Beredskapsbåten
Beredskapsbåten som Trond Olsen har designet er 65 meter lang, 18 meter bred, skal ha en laste-evne 800 tonn med et arbeidsdekk på 680 kvadratmeter - og ikke stikke dypere enn 3,5 meter!
 
Møtte Sintef torsdag
 - Jeg hadde møte med Sintef i går torsdag, og der ble konseptet til Fugro veldig godt mottatt.
 
Sintef holder på med et beredskapsprosjekt på oljevern hvor dette konseptet passer som hand i hanske, forteller Trond Olsen til Herøyfjerdingen.
 
Dagen etter møtet med fiskeriministeren skal Fugro og Trond Olsen møte Handelsdepartementet.
 
Trond Olsen er den ene av to grunnleggere av suksess-bedriften Seløy Undervannservice AS. Han har dermed betydelig kompetanse innenfor dette området.
 
Verdens største 
Fugro er verdens største seismikk-selskap og omsatte i 2008 for svimlende 28 milliarder kroner. Selskapet har på verdens-basis 13.500 ansatte.
 
Fugro Norge holder til i Oslo, men hovedkontoret ligger i Nederland.
 
Si din mening:
Gå inn på Herøyfjerdingens side på facebook og si din mening. Er det viktig med en skikkelig oljevern-beredskap på Helgelandskysten?
 
Fugro1
Dette er beredskapsbåten "Fugro Vega" som Trond Olsen har designet.
trond_olsen
Trond Olsen skal 19. januar møte Handelsdepartementet om samme sak.(Privat foto)
fugro3
Slik presenteres kystberedskapstjenesten "Kystberedt" i brosjyren til Fugro. Tjenesten er ment å omfatte betydelig mer enn oljevernberedskap.
fugro2
Fra samme brosjyre hvor Fogro viser hvordan "Fugro Vega" kan operere.

Annonser