- Vi har 65 medlemmer og har stort sett mellom 35 – 50 ungdommer innom her hver klubbkveld, forteller et entusiastisk styre til HERØYFJERDINGEN. Ungdomsklubben er inne i sitt andre år, og klubbkveldene var opprinnelig lagt til fredager. Ikke minst for å være et rusfritt alternativ til en uønsket drikkekultur. Men fredagene var ungdommene opptatt med så mye annet, at oppmøtet ble skralt, forteller leder i styret Christian Thoresen.

Det koster 120 kroner å bli medlem i fritidsklubben, men da koster det kun 10 kroner å komme inn på klubbkveldene. Er du ikke medlem må du ut med 30 kroner for å komme inn. De mest populære tilbudene i ungdomsklubben er biljard og airhockey, men ungdommene kan også spille Play Station, se på TV, lytte til musikk, danse eller kose seg i kantina hvor de kan få kjøpt ulike ting.

Klubben er et rusfritt tilbud for alle herøyfjerdinger fra 8. klassinger til 19-åringer. - Hvis det er noen over 19 som vil innom for å se hvordan vi har det er det også greit, mener styremedlemmene vi samler i sofakroken. To tilfeller med rusbruk har klubben opplevd siden åpeningen i 2003. Når slikt skjer blir vedkommende utvist straks. Neste gang det skjer gjelder utvisninger for to uker og barnevernet blir hvis dette skjer flere ganger.

Styret roser foreldrene for god støtte og Astrid Reinertsen og Synnøve Larsen er foreldrekontakter og hjelper til.I vinter har barn fra 4. til 7. klasse hatt anledning til å komme mellom klokken 18 og 20. Klubbstyret vil i fortsettelsen prøve å få til dette en gang i måneden.