Vi treffer Marius, Emil og Niklas som er klar med syklene sine og venter på at det skal bli deres tur til kjøre på crossbanen. Alle tre guttene gir uttrykk for at dette er en aktivitet de liker svært godt å holde på med. De skryter også av banen og mener at den fungerer meget godt.

Ifølge styremedlem Hans-Kaare Mentzoni i motocrossgruppa i Herøy idrettslag er det nå rundt 90 medlemmer i gruppa.

- Av disse er disse er det 33 medlemmer som kjører med årslisens og ellers er det noen som kjører med Kom og prøv-lisens. Man kan begynne å kjøre motocross når man er fem år og i dag er den yngste førsteklassing. Den eldste som kjører hos oss er 50 år, sier Mentzoni.

Hans-Kaare forteller at banen fungerer godt, men at det går med en god del dugnadstimer for å holde den vedlike.

- Vi har nettopp kjøpt inn utstyr for å slodde banen og holder også med å legge opp strøm til bua vår, sier Mentzoni.

Mentzoni er opptatt av å takke alle sponsorene som har vært med og støtte dem slik at de kan ha aktivitet i gruppa. Han trekker blant annet fram at Paul Taidla i Svingmar har gitt dem en sykkel med utsyr i gave, og at han gjort dette uten at han kjører selv eller har unger som kjører. Andre private sponsorer er SinkabergHansen, Olaf Pettersen entr., Helgeland Kraft, Utstyrsbanken Herøy, Mowi, Kobbvåglaks, LetSea, Frøy, North Salmon Service og Herøy Bil & Maskin

Styret i motocrossgruppa består i tillegg til Hans Kaare av Frode Nilssen (leder), André Lund, Hanne Lund, Håvard Bjertnes Edvard Olsen Kim Andreas Olsen og Roger Håland.

Hans-Kaare forteller at det kreves en god del innsats for å kunne drive med kjøringen, og at alle i styret har de kursene som kreves for å være sikkerhetsledere.