Brudemarsj fra Herøy inngår som en del av bestillingsverket «Livslenka» som ble laget i forbindelse med Herøy kommunes 150-årsjubileum. Musikken er skrevet av Reidar Moursund mens tekstene er skrevet av Helge Stangnes.

Siden brudemarsjen ble arrangert for kirkeorgel av Alf Knutsen og ble lagt ut på Youtube har stadig flere brudepar benyttet den under vielsen i kirka.

- Jeg har ikke tall på hvor mange bryllup den er brukt i, men det begynner å bli ganske mange. Den har blitt brukt over hele landet og også ved to anledninger i sjømannskirken i New York med Alf Knutsen ved orgelet. Den ble også benyttet på Gran Canaria da et par fra Herøy giftet seg rundt juletider.

- Det er jo veldig hyggelig at en såpass ny brudemarsj blir lagt merke til og blir brukt i bryllup. Førstkommende lørdag er det forresten et par som skal gifte seg i Hattfjelldal til min brudemarsj, sier en stolt komponist, Reidar Moursund til Herøyfjerdingen.

Spilles på NRK og brukes i radioreklame
Brudemarsj fra Herøy har også jevnlig blitt spilt på NRK og i juni lå den også flere uker på spillelista på radioprogrammet Nonstop på NRK P1+.

Det siste er at brudemarsj fra Herøy også benyttes i radioreklame på NRK for programmet «Dikt & forbannet løgn» på NRK2 som er på lufta hver lørdag litt over kl. 15.00 med Hans Olav Brenner som programleder.

Hør Alf Knutsen spille brudemarsjen på kirkeorgelet i Herøy kirke.

Under kan dere høre og se et opptak som er gjort under framføringen i Herøy kirke under Herøydagan i 2012.