Møtet starter klokken ni tirsdag morgen i kommunestyresalen på rådhuset i Dønna.

Ikke avsatt penger Kommunestyret har godkjent en kostnadsramme på 45,5 mill. kroner for utbyggingen av Dønnahallen. I dette beløp ligger det ikke midler til utsmykning.

"Utsmykning av større bygg er vanlig, men det har ikke vært tradisjon for dette i vår kommune. En utsmykning i form av bilder, malerier, skulpturer, o.l. vil være veldig positivt for kommunen.

Oppnevning av en utsmykningskomite kan være en måte og organisere dette på", skriver rådmann Tore Westin i saka.

Ikke skape forventninger Han mener videre at det er viktig at det ikke skapes forventninger som ikke lar seg realisere og han mener derfor det er viktig at en eventuell utsmykningskomite må få en klart mandat.

"Etter rådmannens mening bør mandatet kunne være å fremme forslag til formannskapet på ønska utsmykningstiltak innenfor en økonomisk grense gitt av formannskapet.

Når forslaget så fremmes for formannskapet vil formannskapet måtte ta stilling til hvordan dette skal finansieres.

Følgende alternativ kan være aktuelle:

-  Finansieres innenfor prosjektrammen, noe som i dag synes litt urealistisk, både utifra meget stram kostnadsramme samt manglende finansiering (sponsormidler og dugnad??). -  Kommunal tilleggsbevilgning, noe som også synes litt vanskelig i forhold til at det i årsbudsjett 2012 og økonomiplan for perioden 2012-15 ikke er avsatt noe til formålet. I tillegg det forhold at kommunen står foran betydelige økonomiske nedskjæringer.

-  Sponsormidler, d.v.s. at f.eks. det av kommunestyret oppnevnte sponsorlaug gis som tilleggsoppgave av formannskapet å forsøke å skaffe til veie sponsormidler/gaver til å gjennomføre utsmykningsplanen. Dette må i tilfelle sees i sammenheng med forutsatt finansiering av Dønnahallen gjennom sponsormidler, vi må unngå å ”konkurrere” med oss sjøl", heter det videre i rådmannen saksforberedelser.

Kvalitetssikre Rådmannen vil påpeker også  viktigheten av at utsmykningskomiteen kvalitetssikrer sitt endelige forslag med prosjektleder (teknisk sjef) i forhold til eventuelle bygningstekniske forhold når det gjelder for eksempel innfestningsordninger og liknende.

Rådmannen velger å fremme saken uten innstilling da formannskapet bør ta stilling til eventuell økonomiramme i tillegg til at personoppnevning trolig skal skje politisk.