Turid Grov var engasjert som årets Herøydagskunstner og da hun var på vei til Herøy og kjørte over smale veier i nærheten av Hoholmbrua måtte hun plutselig bråbremse for en møtende bil. Som de fleste skjønner er glasskunst og hurtig oppbremsing en dårlig kombinasjon og dette medførte derfor at et av hennes flotte glassbilder ble knust i to biter. I fortvilelsen etterpå kom det nok en del gloser som ikke egner seg på trykk og et av de mer uskyldige utsagnene var nok det velkjente begrepet "Tytje ta".

Turid bestemte seg fort for å gjøre det beste ut av situasjone og under kulturkvelden fortalte hun om sin opplevelse med bildet og historien vakte naturlig nok en god del munterhet i salen. I etterkant har hun også fått flere forespørsler om å selge bildet, noe hun av naturlige grunner har takket nei til.

Varaordfører Elbjørg Larsen har i samtaler med Turid lansert ideen om at man burde gjøre noe mer ut av denne historien og det "ødelagte" bildet, som nå har fått det dekkende navnet "Tytje ta". Tanken er at man skal få plassert glasskunsten i en innretning på stoppestedet like ved Hoholmen bru slik at det kan bli lagt merke til av de som reiser forbi.

Attraksjon på Hoholmen
- Jeg ønsker at bildet skal komme litt opp i terrenget og opp mot lyset slik at man får vist det fram på en best mulig måte. Mange spør meg om hva bildet skal forestille, men dette overlater jeg helt og fullt til øyet som ser, sier Turid Grov.

Initiativtaker Elbjørg Larsen sier at det enda gjenstår en god del avklaringer før glasskunsten kan monteres.

- Det må selvsagt avklares med grunneiere og Vegvesenet, men det regner jeg med skal komme i orden. Vi håper og tror at dette skal bli en attraksjon som vil engasjere og få folk til å stoppe opp. Vi har allerede begynt å se på hvordan bildet kan monteres og beskyttes mot vær og vind. Kanskje kan vi også få med historien bak kunstverket på en plate, sier den alltid entusiastiske Elbjørg Larsen.