Vakre Seløy er et aksjeselskap som eies av Ranheim fra Mo i Rana (51 %) og Navet Helgeland (49 %). Navet Helgeland eies av Kjell Inge Jakobsen fra Seløy, som også er daglig leder på Augustbryggo og Seløy Fisk.

I 2021 kjøpte «Vakre Seløy» et større områder på Seløy samt flere holmer. Eiendommen har ikke vært i drift som selvstendig driftsenhet på mer enn 30 år, men deler av jordbruksarealet har vært drevet av en nabo. Eiendommen inkluderer også noe eldre bebyggelse, og noe av dette er det planer om å renovere.

4-dobling av turismen på Helgeland innen 2035
Under presentasjonen ble det henvist til en rapport fra konsulentselskapet Menon Economics som spår en 4-dobling av turismen på Helgeland innen 2035, med 3000 flere arbeidsplasser og 3,5 milliarder i økt omsetting.

Videre sier rapporten at man må ta hele regionen i bruk for å møte dette, og at overnattingskapasiteten må økes markant med tydelige og godt sammensatte opplevelsespakker.

Store planer
Vakre Seløy ønsker å utrede muligheten for hotell eller overnattingstilbud i nærheten av Augustbryggo (+-25 rom). De har også planer om å restaurere et bryggehus på 259 m2 til et unikt overnattingssted.

Målet er nye arbeidsplasser og helårsdrift, gjennom å utvikle opplevelsespakker for person, bedrifts- og gruppemarkedet som inkluderer overnatting, servering, transport og aktiviteter.

Urte- og grønnsaksproduksjon
Selskapet ønsker også å levere førsteklasses urter og grønnsaker til egne virksomheter, hotell og restauranter på Helgeland. Til dette har de knyttet til seg faghjelp fra Palle Jørgensen og Braattan Gård utenfor Trondheim. De produserer frukt, bær, urter og grønnsaker til kjøkkenene på Speilsalen og Palmehaven på Britannia Hotel. Tanken er at dette skal kunne driftes av ansatte på Augustbryggo.

For å holde kulturbeitet i hevd har Vakre Helgeland planer om å anskaffe noen geiter eller norsk spælsau. Det kan også bli aktuelt å renovere eller bygge en enkel kaldfjøs. De har knyttet til seg Dag Solfjeld som faghjelp og han ønsker også slå innmarka.

Selskapet ser også på muligheten til å etablere en besøksgård om sommeren, og til dette skal de få bistand fra Leilani Palugod Johansen. De skal også rådføre seg med landbruksrådgiver for best mulig utnyttelse av jord og beite.

Vakre Herø» ønsker også dialog med Herøy kommune og boligselskapet HerBo om behov for etablering av boliger for fastboende.

Foto hentet fra presentasjonen til selskapet "Vakre Seløy"

Trykk her for å se presentasjonen på Kommune-TV.