Pernille ute med ny låt

Processed with VSCO with f2 preset

Pernille Reinertsen, som opprinnelig kommer fra Herøy, har nylig gitt ut låten «I Don’t Wanna Know» under artistnavnet PLENTY.

Skrev låten nesten som et uhell
- Låten «I Don`t Wanna Know» skrev jeg nesten som et uhell. Jeg satt ved pianoet på LIMPI en dag og prøvde å komme på noe å presentere inne i studio for gruppa mi, men jeg fikk ingenting ned. Til slutt bestemte jeg meg bare for å slå en akkord, og synge det første som jeg kom på. Dette ble refrenget til «I Don`t Wanna Know». Jeg viste dette til min co-writer Cate Downey, og hun hjalp meg med versmelodi og tekst. Hele sangen var nok ferdig innen en time. Det var helt fantastisk! Låta handler om det å ikke ville vite hva en du bryr deg/en gang brydde deg om gjør, når det egentlig er alt du ønsker, sier Pernille som har gitt ut låten under artistnavnet PLENTY, sier Pernille.

- PLENTY som artist er inspirert av flere typer artister og sounder, men i hovedsak Billie Eilish, Britney Spears og The Pussycat Dolls. Mye tidlig 2000-tall, sen 90-talls pop. Sangene mine har en mørk, dramatisk sound, med relaterbare tekster. Jeg har alltid vært så forelsket i følelsen musikk kan gi deg av å være din egen hovedkarakter i ditt eget liv, og jeg ønsker og videreformidle dette gjennom min musikk. Jeg tror nemlig at det er superviktig, spesielt i dag. Det å ta vare på seg selv, sette seg selv først, og huske at du er din egen hovedkarakter i ditt liv og ngen andre sin, fortsetter Pernille.

Eksklusiv utdanning
Pernille gikk på LIMPI (Lillehammer Institute of Music Production and Industries) i fjor. Dette er en privat høyskole som er utviklet av profesjonelle aktører fra musikkindustrien. LIMPI er etablert for å utvikle og forberede talenter for en karriere i den internasjonale musikkbransjen. Skolen rekrutterer talenter internasjonalt og har plass til tilsammen 48 studenter. Det sier seg derfor selv at det henger høyt å komme inn på dette studiet.

- Vi daglig var i studio sammen med produsenter, låtskrivere og artister, og lagde låter som skulle leveres noen dager etterpå. Hver uke hadde vi forskjellige mentorer fra hele verden som er aktuelle i bransjen den dag i dag. De hadde først en forelesning mandag morgen, som endte denne med en «oppgave» vi skulle løse sammen i studio, forteller Pernille.

- Fast hadde vi mentorer som Amund Bjørklund (jobbet med Bruno Mars og Beyonce), Lars Hustoft (var med på starten til Gabrielle sin karriere), Andreas Schuller (produsert bla. for Justin Bieber, Pitbull, Jason Derulo, Snoop Dogg, Jessie J) og Stargate (et norsk Grammy Award-vinnende musikkproduksjons- og låtskriverselskap). Vi hadde også besøk av Emily Warren (låtskriver som har skrevet for The Chainsmokers, Dua Lipa, Khalid, Sigrid og Shawn Mendes), Bibi Bourelly (låtskriver bak Rihannas største låter), Fred Ball (jobbet med Eminem, Rihanna Beyonce), Martin Sjølie (produsenten bak Sigrids hit «Don’t Kill My Vibe») og Kiesza (artist fra Canada), sier Reinertsen.

Pernille forteller at hun har fått laget en katalog med mange forskjellige sanger som hun kan presentere ved passende anledninger.

- Mye er laget for mitt artistprosjekt, men også en god del for andre. For rundt to måneder siden gav «BRKLYN», en produksjons-duo signert av et av verdens største elektroniske plateselskaper (Armada Music), ut en DJ-låt som jeg og to andre på LIMPI skrev. Låta heter «Bass Face», avslutter Pernille.

Låten til Pernille kan dere høre på Spotify.

Pernille ute med ny låt_3
Pernille Reinertsen har nylig gitt ut egen låt. Her er coverbilde til låten.
Processed with VSCO with b1 preset

Annonser