Påskehilsen fra ordfører

Elbjørg Larsen

Ordfører Elbjørg Larsen har sendt oss en påskehilsen der hun ber oss om å ta vare på hverandre og følge smittevernreglene.

Kjære gode Herøyfjerdinger.

For et år siden fryktet vi hvordan vi skulle komme oss gjennom påsken og nedstenging av samfunnet. Det samme spørsmålet stiller vi ett år senere. Kanskje var det like greit at vi ikke visste da, at vi nesten et år senere vil formidle det samme budskapet - det blir lysere tider.

Fra ordførerstolen må jeg være ærlig og si at vinteren har vært lang og med flere utfordringer. Vi har fått kjenne på sårbarheten når vi mangler personale i flere nøkkelstillinger samtidig. Det går ut over tjenesteproduksjon til befolkningen ut over det som er lovpålagt, men jeg er meget takknemlig for lojalitet og ståpå vilje i alle ledd på tross av dette, og på tross av en pandemi.

Lenge var vi relativt forskånet for smitte i Herøy. På nyåret fikk vi et utbrudd. Kriseledelsen ble satt på prøve, befolkningen ble satt på prøve. Det oppleves godt i ettertid å se at med den enorme innsatsen så fikk vi fort oversikt, smitten ble slått fort ned og næringslivet gikk tilnærmet som normalt denne perioden. Takk til alle som stod på og tok ansvar i denne tiden.

Jeg sa i fjor på denne tiden at vi startet en maraton, men vi visste ikke hvor lenge den vil vare. Den mye omtalte siste bakken har blitt lang. I motsetning til i fjor så kan vi si at framover vil en stor del av befolkningen være vaksinert. Det betyr begynnelsen på slutten, fordi vi igjen kan se konturene av de normale hverdagene vi alle lengter etter

Og i motsetning til fjorårets påske så har hyttefolket lov til å komme til kommunen. Det er vi glade for. Men vi må innstendig be alle besøkende om å hjelpe oss med det helt nødvendige smittevernet. Vi ber dere respektere påbud og anmodninger. Og husk: Kommer du fra kommuner med høy smitte og med strengt tiltaksnivå, så er det også dette som gjelder i Herøy.

Påskehøytiden kommer. Her ute har vi tidlig vår. Vi håper alle på ei påske hvor vi kan nyte spirene til nytt liv og med bud om lysere tider.

Hver mandag får vi som MOT-kommune en påminning om livets viderverdigheter. Jeg liker dette spesielt godt: «Slutt å bekymre deg over alt som kan gå galt, start heller på å tenke på det som kan gå bra» (Tony Robins)

Nyt høytiden sammen med deres aller nærmeste, ring noen du vet kanskje sitter alene og ta vare på hverandre. Riktig god påske til dere alle!

Annonser