Paul Solheim forteller fra Herøy Bygdesamling

Paul Solheim forteller

Herøyfjerdingen og Herøy bygdesamling fortsetter etter en lengre pause med å presentere lokalhistoriske historieskatter for alle som har interesse for «gamle dager». Saken er nå oppdatert med flere historier.

I september 1983 og utover høsten, sørget Herøy historielag for at den enorme kunnskapen som Paul Solheim satt på ble foreviget gjennom lydopptak som er gjort på Prestegården. Opptak gjort  av en ung dame med navn Irene Dahl, resulterte i en serie på 15 lydkassetter der Solheim forteller om en mengde gjenstander som er å finne i samlingen.

Kassettene er nå digitalisert av Rajko Savic, og vil etterhvert bli tilgjengelig i sin helhet for publikum.

Herøyfjerdingen og Helgeland museum, avd. Herøy skal nå etter en lengre pause fortsette med å presentere noen smakebiter. Det er bare å trykke på linkene til historiene så får dere se en liten filmsnutt fra Youtube der Paul forteller, samtidig som dere får sett noen bilder.

Vi har laget et eget menypunkt som heter Paul Solheim forteller som dere finner blant våre annonser nederst på sida. I tillegg finner dere artikkelen på menypunktet "Kultur" på toppen av sida.

Trykk på bildet nedenfor for å komme inn på artikkelen.

Annonse.jpg

Annonser