Randi Skaug har en stor visjon i livet, nemlig å ha flere gode dager. Klarer hun samtidig å inspirere andre til å få "kongefølelsen" - som hun kaller – ja, så er hun glad for det.

Vakre Helgelandskysten Herøyfjerdingen traff henne tirsdag, hvor hun overnattet og hvilte hos bekjente.

- Helgelandskysten er så nydelig at jeg gjerne kunne padlet her hele tiden. Naturen er fantastisk vakker i all sin voldsomhet.

Enestående folk Og folket her er helt enestående og tar imot en på en annen måte enn man gjør andre steder.

Det er ikke siste gangen jeg kommer hit, for å si det sånn, ler Randi Skaug.

Tar dagene som de kommer Hun har padlet i mange år, men har ikke noe prestasjonsjag med det hun har satt seg fore. Tvert imot.

- Konseptet er å ta hver dag som de kommer og ikke legge strenge tidsplaner.

Hver dag - en god dag Det handler mye om å gjøre hver dag til en god dag, uansett, sier Randi Skaug når vi spør henne om når hun regner med å være framme ved grensen til Russland.

- Jeg teller ikke kilometer til Grense Jakobselv, bare gode øyeblikk. Jeg pleier å avslutte hver dag med å gjøre en opptelling av gode øyeblikk, og de er det mange av.

Leve i øyeblikket Turen tar den tiden den tar, så enkelt er det. Jeg lever i øyeblikket, sier Randi Skaug som også vektlegger møte med nye mennesker.

Derfor har hun laget en blogg for turen som heter sakteruta.no, som en motpol til at alt skal gå så fort.

Her kan du lese om hvordan turen går, hvor langt Randi er kommet til en hver tid og om mye annet.

Lyrisk fiskesuppe fra Herøy Blant annet om god mat.

- Jeg fisket en lyr i Herøy og laget en fiskesuppe som jeg har kalt ”Lyrisk fiskesuppe”.

Oppskrift og bilde fra fjæra i Herøy ligger på nettsiden, forteller eventyreren som også har en matspalte i Aftenposten.

Forfatter og foredragsholder Randi Skaug bor i landlige omgivelser på Solemskogen i Oslo og lever av å inspirere andre til økt overskudd.

Hun var blant annet den første norske kvinne som besteg toppen av Mount Everest. Hun er kjent for boka ”Mot toppen”.

Randi Skaug har også gitt ut flere bøker og holdt foredrag under Herøydagan for to år siden.

Kick-off på eget liv For noen år siden fikk hun det hun kaller et ”kick-off” på sitt eget liv og bestemte seg for at livet skal handle om følgende tre ting: - Inspirere andre til å få den gode følelsen og gleden - ”kongefølelesen” - Samle 1, 5 millioner kroner til minerydding i Afganistan - Ha Norge som ekspedisjonsland

- Da ble det hele veldig enkelt. Alt falt på plass og ga en mening med livet. Jeg trengte en retning i livet og fikk det.

Eureka-opplevelse I Norge har vi det utrolig godt og det er ikke noe vi absolutt må. Da jeg klarte å kombinere hode og joggesko, fikk jeg en eureka-opplevelse, sier Randi som slett ikke lever et stadig ferieliv.

Men denne sommeren blir det padling, padling og atter padling.

Du kan lese mer om Randi Skaug på hennes hjemmeside randiskaug.no

I går torsdag lå hun landfast i Sandnessjøen på grunn av vind, regn og tidvis snøvær.