På speidertur i snøeldorado

1_tre_paa_ski
Sist fredag til lørdag var 11 speidere fra Herøy på skitur i Randalen i Leirfjord. Før speiderne med sine ledere kunne overnatta i Røde Kors sin hytte måtte taket måkes for flere hundre kilo snø.
Her er speiderleder Trine Heggheims ord etter turen sist uke:   11 speidere fra 5. og 6.klasse var på skitur i Randalen i Leirfjord fra fredag til lørdag.   Ungene fra Herøy er kanskje ikke så trent på skigåing, men alle gjorde en super innsats med å komme seg innover til Røde Kors-hytta med sekk og sovepose på ryggen.   Det er spennende å komme til ei iskald hytte full av muselort, for så å fyre opp, kjenne varmen fra vedovnen bre seg, gjøre rent og installere seg på hems og soverom.   Deilig med varm suppe kokt på gassbluss, spist i skjæret fra parafinlampe og stearinlys mens kuldegradene og mørket ruger utenfor...  
Lørdagens aktiviteter var skigåing, utflukt til ei grotte og til en frossen foss, og ikke minst: Lek og jobb på hyttetaket!   Vi fikk låne hytta gratis mot å måke taket, og det var en kjempejobb (snøen var kompakt!).   Speiderne sto på som noen helter, og jobben ble gjort - samtidig som man benyttet sjansen til å hoppe fra taket og ned i skavlene under.    Også utedotaket ble måket! Vi hadde flott vær hele tida, så det ble et lite sjokk å komme heim til kuling og regn lørdag kveld!   Trine Heggheim.
1_tre_paa_ski
Det var rikelig med snø i Randalen før helga.
4_paa_ski
Og gode forhold for å gå på ski.
2_unger_paa_taket
Taket måtte måkes for snø.
3_doen
Det samme måtte do-taket...
6_hopper_fra_taket
Når man først er på taket kan man like gjerne ha det morsomt...
7_sove_paa_hemsen
Spennende å sove på hemsen.
7_frokost
Lørdag morgen og frokost før ny dag i snøen.

Annonser