- I opplæringen står menneskerettighetene sentralt. Norge har i mange år markert seg innenfor denne type fredsarbeid. Vi vet ikke 100 prosent hva vi skal gjøre, men jeg har status som internasjonal rådgiver, forteller Oddbjørn Lorvik til Helgeland Arbeiderblad. Han er eneste representant fra Nord-Norge som reiser ut.

Oddbjørn Lorvik har tegnet kontrakt for 12 måneder og skal være bindeleddet mellom Politidirektoratet i Norge og FN i Liberia. FN karakteriserer oppdraget som såkalt "”Hardship Mission", noe som er kategorien under de farligste oppdragene, nemlig direkte krigshandlinger.

Dette til tross, Oddbjørn Lorvik er en meget erfaren polititjenestemann med mye erfaring fra utenrikstjeneste, skriver Helgeland Arbeiderblad.

På midten av 1990-tallet var han etterforsker for FN i Kambodsja og i 1995 og 1996 var har leder for en såkalt rotasjonsstyrke i Jugoslavia. Også dette for FN.

FN-politiet skal jobbe 60 dager avgangen med 15 dager fri og fridagene skal Lorvik bruke i Herøy sammen med familien.

Herøyfjerdingen har gjort avtale med Oddbjørn Lorvik slik at han vil kunne sende leserbrev til papirutgaven fra Liberia på et senere tidspunkt.