Rajko er opprinnelig fra det gamle Jugoslavia, eller Serbia som det nå heter. Kona Marit, som for øvrig er nytilsatt biblioteksjef i Herøy, er fra Dønna, og i begynnelsen av 1980-tallet var hun landbrukspraktikant på nabogården. Dermed ble både interessen for Marit og Dønna tent. I 1985 flyttet familien til Dønna og der er han nok mest kjent for å ha drevet frivillighetssentralen i 14 år.

Under et opphold på 4-5 år i Lillehammer fikk Rajko erfaring med restaurering av gamle hus og tok et kurs i tømring, og dette var første gang han fikk interesse for rehabilitering av gamle bygg. Han arbeidet også som snekker i denne perioden.

Nordvika handelssted De siste 14 årene har Rajko hatt ansvaret for frivillighetssentralen på Dønna og siden begynnelsen av 2000-tallet har han også hatt prosjektansvar for restaurering av Nordvika gamle handelssted og Snekkevika skole. Gjennom dette arbeidet har han lært mye og tilegnet seg nyttig kompetanse om restaurering av gamle bygg og kulturminnevern. Det var nok mye på grunn av denne erfaringen at han søkte på stillingen, sier han.

Samarbeid med Dønna Rajko håper å få til et utvidet samarbeid med Åshild Kittelsen som er nyansatt i tilsvarende stilling på Dønna. Han tror at de faglig kan utfylle hverandre på en god måte og bistå hverandre på arrangementer på Herøy og Dønna.

Rajko ser frem til å få kontakt med lokalbefolkningen i Herøy og håper at ingen kvier seg for å ta kontakt.

- Jeg vil prøve å videreføre det som Børge har gjort, men vil nok også prøve å sette mitt eget preg på arbeidet. Kystkulturen og havbruk er et av de satsingsområdene jeg vil prioritere, og det hadde vært moro å få start på noen gamle båtmotorer, avslutter Savic.