I praksis har Elin allerede drevet biblioteket en god stund mens Helene har vært litt til og fra på grunn av andre oppgaver i kommunen og at hun har hatt en del plager i forbindelse med at hun venter sitt barn nummer to.

Helene og familien flytter i sommer sørover til hjemplassen Larvik der mannen Tom har fått seg jobb som lege. Dermed mister Herøy etter all sannsynlighet to dyktige ansatte som har vært en stor ressurs for kommunen.

Trives godt
Elin har tidligere vært i praksis i biblioteket i Sandnessjøen før hun begynte i praksis i Herøy i november 2013. I april 2014 begynte hun som bibliotekassistent.

- Jeg trives veldig godt på biblioteket og har bare positive ting å si om jobben. Skolen er kanskje de som bruker biblioteket mest og det har helt klart vært en suksess å flytte biblioteket til skolen. Elevene oppfører seg veldig fint og er høflige og greie å ha med å gjøre, sier Elin.

Tatt godt i mot
Helene har bare positive ting å si om Herøy og sier at det er med blandende følelser hun nå skal flytte til sin hjemplass Larvik.

- Jeg føler at jeg og resten av familien har blitt tatt veldig godt tatt i mot i Herøysamfunnet og vi har trivdes godt på Herøy. Jeg har også hatt en meget spennende jobb som jeg har trivdes godt i, sier Huseby.

Kommer tilbake på ferie
-
Vi har vel egentlig planlagt hele tiden at vi skulle flytte tilbake til heimplassen vår og familien, men vi hadde egentlig tenkt å være minst et år til på Herøy. Årsaken til at vi flytter på oss nå er at Tom fikk et jobbtilbud som han vanskelig kunne si nei til. Jeg vil garantert savne Herøy, biblioteket og folkene her. En ting er helt sikkert og det er at vi kommer tilbake på ferie, sier Helene.

Endringer i sommer
I den perioden Elin skal ha ferie i sommer blir det begrensede åpningstidene for biblioteket.

Fra 20. juli til 17. august (uke 30 - 33) holder biblioteket åpent to dager i uka, fra kl. 16.00 – 19.00 på torsdager og fra kl. 11.00 – 14.00 på fredager.

Vanlige åpningstider for biblioteket er:

Mandag 10.00 - 15.00
Tirsdag 12.00 - 19.00
Onsdag Stengt
Torsdag 10.00 - 15.00
Fredag 10.00 - 15.00

I og med at skolen tar sommerferie denne uka vil innleveringskassen for bøker bli flyttet til servicekontoret på rådhuset fra mandag 22. juni, der bøkene vil bli hentet to ganger i uka. I denne perioden blir Kristin Heggheim vikar.

Rådhuset holder åpent fra kl. 07.45 – 15.15 fra mandag til fredag.