Sogneprest Anette Stenseng var i dag sammen med kirkeverge Bård Grønbech og fikk overrakt den flotte gaven fra Sverre Larsen. Modellbåten er et vakkert eksemplar av den kjente redningsskøyta "Collin Archer". Sverre er på grunn av alvorlig sykdom opptatt av at seilskuta skal få ei trygg havn og har bestemt seg for å gi skuta til menigheten.

Plasseres mest sannsynlig ikke i kirken
Sverre ønsket i utgangspunktet at skuta skulle plasseres i kirken, men kirkeverge Bård Grønbech sier at det etter undersøkelser viser seg at det nærmest er umulig å få dette godkjent av riksantikvaren. Bård lover imidlertid at den skal bli plassert på et sted der den kommer til verdighet og flest mulig får se den. Dette har ikke Sverre noen motforestillinger mot. Han er mest opptatt av at modellen blir tatt godt vare på og får godt stell.

Avgjøres i menighetsrådet
Kirkevergen vil ta opp saken i menighetsrådet og få dem til å bestemme hvor skuta skal plasseres. Bård vil ikke forskuttere noe, men det kan blant annet være aktuelt å plassere den på menighetskontoret, resepsjonen på rådhuset eller på omsorgssenteret. - Det blir imidlertid opp til menighetsrådet å bestemme dette, avslutter Bård.