I forkant av behandlingen av kommunestyrets saksliste gikk ordfører Arnt Frode Jensen på talerstolen for å oppdatere kommunestyret på situasjonen som i verste fall kan rive med seg 130 arbeidsplasser i Herøy.

- Dette er en forferdelig vanskelig sak hvor vi like godt kan tape som vinne. Vi har bare en ting å gjøre, nemlig å kjempe og det må vi prioritere, sa ordføreren blant annet.

Møte med ledelse Jensen orienterte om møtene som han og rådmann Skogsholm har hatt med ledelsen i Marine Harvest, både lokalt i Herøy og i Bergen. Og han orienterte om oppdrettsselskapets argumenter for å velge slakteriet i Halsa foran slakteriet i Herøy.

- Logistikken er til vår fordel, ikke minst når fastlandsforbindelsen er på plass. I møte med Marine Harvest Norway i Bergen ble vår orientering om at det var mulig å transportere fisken til jernbanen i Mosjøen møtt med overraskelse.

- Vi skal nå utarbeide en rapport hvor det blant annet blir snakk om hva vi kan bidra med for å opprettholde arbeidsplassene. Dette skal kommunestyret holdes orientert om, sa ordfører Jensen.

Fusjons-forutsetninger Ordføreren kom blant annet inn på forutsetningene for departementets godkjenning av fusjonen mellom Pan Fish, Marine Harvest og Fjord Seafood i fjor.

Blant annet heter det her at fusjonen ikke skal bety en begrensning av antall bestående arbeidsplasser. Samtidig skal produksjonen økes med 10 prosent hvert år.

- I de vurderinger Marine Harvest har gjort så langt er det ikke tatt hensyn til at man ved slakteriet i Herøy har innført mere forskriftsmessige slaktemetoder. Det har man ikke gjort i Halsa, mente ordfører Jensen.