Turen vil gå til Langåsen. Turen starter ved rådhuset hvor det er god plass til parkering. Det vil også være mulighet til å parkere ved Herøy skole dersom man ønsker en kortere tur. Dette er en flott nær-tur som går langs asfaltert vei frem til foten av Langåsen.  På toppen er det 360 graders utsikt.

Underveis langs veien blir det rebusløp tilpasset både små og store deltagere. JeSS bidrar med bålkaffe og noe å bite i oppe ved vannkummen, og kulturskolen vil bidra med underholdning (dette med værforbehold). Arrangementet er gratis.

Ordførerens tur arrangeres for første gang i Herøy i år. Ideen er at ordføreren er turleder for en selvvalgt tur i sin kommune. Dette gir gode muligheter til å forankre friluftsliv i kommunenes politikk, satse på stien som aktivitetsanlegg og orientere om, samt gi et tilbud om en tur for kommunenes innbyggere.

For nærmere turbeskrivelse, trykk her

På Turkart Helgeland finner du også flere andre turbeskrivelser i Herøy kommune.

Sov ute med varaordfører
I tillegg ønsker varaordføreren alle velkommen til å sove ute natt til søndag 6. september.

I invitasjonen fra Norsk friluftsliv til politikerne står det:
Allemannsretten er nøkkelen til de gode opplevelsene i naturen, og noe av bakgrunnen for at vi oppfordrer alle norske politikere til å sove ute i det fri lørdag 5. september.

Målet med #nattinaturen er å skape mer oppmerksomhet om friluftsliv, slik at flere tar del i friluftslivet, særlig i nærmiljøet. Vi vet at opplevelsene du får gir livskvalitet. Gjennom natt i naturen vil vi redusere terskler for deltakelse, og fokusere på friluftslivets bidrag til folkehelsen i kommunene.

Overnattingen blir ved «Drømmeplassen» i Øksningan. Ta med sovepose og eventuelt liggeunderlag, møt opp rundt kl 20.00 og bli med. Det blir tent bål og mat ordner du med selv. Kaffe kokes på svartkjelen.

- Husk at du trenger ikke være politiker for å delta. Det kommer til å bli en god opplevelse for alle som deltar, lover varaordfører Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

I følge Norsk Friluftsråd sine nettsider har allerede 600 politikere meldt seg på over det ganske land.

Du kan lese mer om tiltaket på Norsk Friluftsråd sine nettsider. Trykk her