Helena Angel begynte som aktivitør på Herøy omsorgssenter i september og sist tirsdag hadde hun invitert ordfører med på sin ukentlige trim. 

- Vi har fokus på å holde folk i form og et mål om at de skal klare seg lengst mulig selv. I den forbindelse har vi hver tirsdag startet med trim. Da pleier vi å gå en runde før vi avslutter med trim inne, sier Helena Angel.

Sist tirsdag ble ordfører Elbjørg Larsen invitert med på trimmen.

- Vi vet at Elbjørg er opptatt av folkehelse og at folk skal holde seg i form. Hun fikk være med og se på hva vi holder på med, og samtidig anledning til å snakke litt med brukerne og høre hvilke ønsker og behov de har, sier Angel.

Flere ønsker fra de eldre
Under trimturen fikk ordføreren blant annet høre at de eldre hadde et ønske om at Karolineveien skulle få ny asfalt, slik at det ble enklere å komme seg fram med rullestol. De hadde også et sterkt ønske om at det skulle bli satt opp hvilebenker langs veien. For de som er dårlig til beins kan veien bli for lang når det skal gås fra boligene i Karolineveien til omsorgssenteret.

Det var også noen som etterlyste flere TV-kanaler slik at de fikk sett mer fotballkamper. Ordføreren lovte at hun skulle ta saken videre og sjekke ut hvilke muligheter det var for å innfri ønskene.

Populær trim
- Vi ser at trimmen er veldig populær. Vi har hus for knappe 30 beboere og ser at vi ofte har hatt med over 20 på trim. Dette er helt klart et behov og noe som folk setter pris på. Mitt mål som aktivitør er å få folk ut av rommene for å være mer i vigør og være mer sosial. I tillegg er det jo også viktig med frisk luft. Jeg må også få skryte av kjøkkenet vårt som laget en deilig smoothie som vi koste oss med etter trimmen, avslutter Moe.