Oppstart av håndball i Herøy

Oppstart av håndball 2021

Herøy idrettslag planlegger å starte opp med håndballtreninger i Herøyhallen. I første omgang er det unger som går 1. til 3. klasse som får dette tilbudet.

Foreløpig er det ikke klart når oppstarten blir, men dette vil bli kunngjort på en egen Facebook-side som er opprettet av initiativtakerne.  Den heter Herøy IL Håndball og kan nås ved å trykke her.

«Kast Ballen»
I regi av skolen vil elevene også få mulighet til å prøve ut sporten på skolen i uke 37, 38 og 39. Dette er Norges Håndballforbund sitt prosjekt «Kast Ballen».

Kast ballen er et nasjonalt tiltak som kan hjelpe lærere til at enda flere barn får gleden av å leke med ball når de er på skolen. Ved å bruke ferdige undervisningsopplegg, får barn i 1.-3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Her blir det konkurranser, aktivitetsdager og morsomme øvelser.

- Vi håper dette blir en god smakebit på videre trening og spill utover høsten i Herøy idrettslag.  Vi i håndballgruppa vil tilby barna håndballtrening en dag i uken, men mangler enda dag og tid for trening, da hallen i utgangspunktet er fullbooket. Vi vil få avklart og annonsert treningstid innen kort tid, står det på gruppas Facebook-side.

10 år siden sist
Herøy har ikke hatt håndballaktivitet siden 2011. Lise Theimann var også da med å starte opp håndballag, og Guro B. Hansen og Jenny Larsen var selv spillere på dette laget for ti år siden. Nå er de alle med i trenerkorpset. Pernille Myrstad og Renate Kaspersen har spilt håndball i flere år for Sandnessjøen idrettslag (SIL) og går også inn håndballgruppa.

- Sammen med disse erfaringene, vil blant annet trenerkurs og håndballseminar hjelpe oss til å bli de beste motivatorene og trenerne. Styret og trenere gleder seg veldig til å få dette i gang, men er avhengig av at foreldrene motiverer barna til å delta. Vi ønsker også flere foreldre (eller andre) med på laget vårt, som styremedlem, trener eller en god hjelper! Nøl ikke med å ta kontakt, skriver de på videre på gruppa si på Facebook.

Oppstart av håndball 2021
Her er noen av initiativtakerne samlet sammen med unger som ser fram til å begynne med håndball.

Annonser