Oppretter møteplass med kafé og bruktbutikk

Kafe og bruktbutikk Fellesstua

Herøy frivilligsentral ønsker i samarbeid med foreningen Møtestedet å etablere en møteplass med kafé og bruktbutikk i Fellesstua i Karolineveien.

Jelena Budesa i frivilligsentralen har lenge hatt et ønske om å få på plass et sted der folk kan møtes. Aller helst ønsker hun at de kan få til en permanent møteplass i eget lokale, men foreløpig er det den nyrenoverte fellesstua i Karolineveien som skal være møteplass. Planen er at det skal arrangeres kafé og bruktbutikk annenhver lørdag fra andre halvdel av mars.

- Vi skal ha en kafé med enkel servering med rimelige priser. I tillegg skal vi også ha åpen en bruktbutikk. Dette skal være et lavterskeltilbud der målet er å få flest mulig med, sier Jelena.

Jelena som bor på Dønna forteller at hun som frivillig har god erfaring med å arrangere lørdagskaféer på Dønna, og nå håper hun at dette også kan bli en suksess i Herøy. På grunn av koronapandemien vil selvsagt også kaféen og bruktbutikken hele tiden drives i henhold til gjeldende smittevernregler.

- Alle som ønsker å komme innom må derfor melde seg på til meg. Så får vi bare håpe det blir enklere å samle flere etter hvert som tiden går, sier Budesa.

Trenger klær og sko
Jelena er opptatt av at hun ikke skal legge opp til en konkurranse med bruktbutikken til Herøy ASVO og hun ønsker derfor bare at folk bidrar med sko og klær.

- Jeg ønsker å få inn klær og sko til fortrinnsvis damer, ikke barneklær. Jeg vil ikke ha mengder, men det må være klær og sko som er skikkelige og som ikke brukes av andre grunner. Klærne må heller ikke være krøllete og skitne. Pengene som kommer inn vil vi bruke til å arrangere en konsert senere i år, sier Jelena.

Jelena ber nå alle som ønsker å bidra med klær og sko om å ta kontakt med henne på tlf. 96044774 eller til e-post jelena.budesa@heroy-no.kommune.no.

Foto av Fellesstua er hentet fra da formannskapet var på befaring i oktober 2020.

Annonser