Opphever lokale smittverntiltak

Rådhuset i Herøy

Herøy kommune opphever lokale smitteverntiltak så snart dette er praktisk gjennomførbart. Alle oppfordres samtidig sterkt til å fortsatt forholde seg til de nasjonale bestemmelsene som ble kunngjort 18. januar 2021 av Regjeringen.

Herøy kommune har per i dag ingen nye påviste tilfeller av Covid-19. Siste påviste tilfeller ble registrert 7. januar 2021.

Lokale bestemmelser oppheves så snart dette er praktisk gjennomførbart. Alle oppfordres sterkt til å fortsatt forholde seg til nasjonale bestemmelser som ble videreført 18. januar.

Derom det oppstår ny smitte i kommunen må alle være forberedt på at lokale restriksjoner kan bli innført på kort varsel.

Trykk her for nasjonale smitteverntiltak som gjelder fra 20. januar 2021.

Fra tirsdag 19. januar

 • Besøksforbud ved Herøy omsorgssenter oppheves og det gjeninnføres besøksordning.
   
 • Barnetrinnet, SFO ved Herøy skole går over til gult nivå. Det samme gjør biblioteket og gjeninnfører ordinære åpningstider.
   
 • Treningssenteret åpner fra kl. 17.00 med påmelding og fortsatt strengt smittevern.
   

Fra onsdag 20. januar

 • Det gjeninnføres gult nivå for ungdomstrinnet, i samsvar med nasjonale bestemmelser.
   
 • Herøyhallen åpnes for aktiviteter for barn og unge, i tråd med smittevernveiledere. Kulturskolen gjenåpnes i tråd med gult nivå i smittevernveileder.

Viktig med fortsatt testing
Alle som har symptomer bør teste seg, men mange med Covid-19 vil også være uten symptomer. Man bør være oppmerksom på lette symptomer som litt slappet, hodepine og andre forkjølelsessymptomer. 

For at det skal oppleves som mindre ubehagelig vil barn under 10 år fremover kun få tatt halsprøve. De slipper altså neseprøven, men det understrekes at neseprøven ikke er skadelig.

Kriseledelsen i Herøy kommune

 

 

 

Annonser