Alstahaug maraton blir arrangert lørdag 8 juni i år, og dette er den 39. gangen dette tradisjonsrike arrangementet finner sted. 

- Vi oppfordrer flest mulig fra Herøy til å delta både på Alstahaug maraton og Solheim Rundt. Det finnes flere distanser under Alstahaug maraton så folk kan jo medle seg på det de ønsker. Vi håper at så mage sommulig blir med, enten for å løpe, gå eller være heiagjeng, sier Maja Gjengaar på vegne av initiativtakerne. 

Maja håper også at flest mulig blir med på landeveisløpet Solheim Rundt som arrangeres 29. juni under årets Herøydager. Dette er et tradisjonsrikt landeveisløp som går over 6,2 km og starter på kunstgresset ved Herøy skole. Arrangørene i Herøy idrettslag håper på stor deltakelse.
Trykk her for å lese mer om løpet og melde deg på. 

Alstahaug Maraton er et årlig løp som går mellom Sandnessjøen og Tjøtta på Helgeland. Arrangementet har flere del-distanser med separat start, og målgang skjer inne på tunet på Statsgården. Etter to års pause på grunn av pandemien, er Alstahaug Maraton tilbake i 2024! Her er distansene og startstedene:

  • Hel maraton: 42,195 km, starter ved Kulturbadet i Sandnessjøen.
  • Halv maraton: 21,098 km, starter i Belsvåg.
  • Hårekmila: 10,0 km, starter på Offersøy.
  • Mini: 5,0 km, starter ved Hestsundet på Tjøtta/Offersøy.

Påmeldingen for årets arrangement er allerede åpnet, så hvis du vil delta, kan du finne mer informasjon på arrangørens nettside.