Biblioteket er nå kommet i nye lokaler på Herøy skole og biblioteksjef Helene Huseby kunne presentere et flott bibliotek for de folkevalgte. Hun framhevet at det er viktig å samarbeide med andre aktører og hun hadde allerede klart å få i gang flere utstillinger i nybiblioteket. I gangen utenfor biblioteket fikk vi se flotte bilder av Sylvia Sikora og Helgeland Museum har også for tiden en utstilling av kavler.

Biblioteksjef Helene takket alle som hadde bidratt med flyttingen av biblioteket og framhevet blant annet skolens vaktmester Leif Ole Edvardsen som en person som gjorde alt arbeidet med et smil.

Rektor og propell
Ordfører Arnt Frode Jensen mente at politikerne hadde godt av å se resultater av de vedtak som ble gjort. Han framhevet betydningen av å få biblioteket tilbake til skolen og mente dette var et viktig virkemiddel for kompetansehevingen i skolen i tida framover. Ordfører takket alle som hadde vært involvert i flyttingen av biblioteket og restaurering av aulaen og framhevet spesielt det arbeidet skolens propell og rektor Lars Olav Mogård Larsen hadde gjort i saken. Arnt Frode skrøt også av det arbeidet biblioteksjef Helene Huseby gjør og mente kommunen var heldig som hadde fått ansatt henne.

Oppgradert aula
Etter presentasjonen av biblioteket tok forsamlingen turen til Herøy skoles aula. Her kunne Lars Olav vise fram nytt gulvbelegg, flere tiltak for å få bedre akustikk i rommet og ikke minst vise til store oppgraderinger som er gjort på det elektriske anlegget. Bak i auleaen er det også tilrettelagt med et eget stativ for bygdekinioen som forvrig er blitt en stor suksess siden den kom i drift i fjor høst.

Underholdning av kulturskolen
Etter omvisningen fikk de folkevalgte før det ble servert kake høre to sanger som ble vakkert framført av elever fra kulturskolen i Herøy sammen med rektor Reidar Moursund på gitar.