Øyvind Ottesen tar en bachelor i sang ved institutt for musikk og dans på Universitet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet). Hans sanglærer er ingen ringere enn den kjente operasangerinnen Elisabeth Norberg-Schulz og Øyvind har utviklet sin flotte sang til nye dimensjoner de siste årene.

- Jeg skal synge klassikeren "Om Helga Natt", men det enda ikke helt klart hva mer jeg skal synge. Jeg er nå halvveis i min utdanning og merker nok at jeg har hatt nytte av god skolering. Det har vært en god del opptredener i det siste med blant annet Mozarts rekviem i begynnelsen av november. Nå før jul har imidlertid det meste av tiden gått med til skolearbeid og eksamener, sier Ottesen.

På videoen nedenfor kan dere se et klipp på Youtube fra øving på O Helga Natt i Herøy kirke fra desember 2016. Det er kantor Joanna Engesvik-Galkinsom spiller orgel. Siden den gang har Øyvind videreutviklet sin stemme enda mer og det anbefales derfor å møte opp i kirka og høre ham synge på gudstjenesten 2. juledag.

Foto: Privat