Herøyfjerdingen Øyvind Ottesen har i mange sammenhenger gledet herøyfjerdingene med sin flotte sangstemme. Allerede som 3-åring opptrådte han offentlig for første gang på NRK radio. I en alder av 14 år fikk han i 2007 som den den første utdelt Herøy kommunes kunstnerpris under Herøydagan av ordfører Arnt Frode Jensen.

Første stopp Mosjøen
Unge solister fra Helgeland har blitt arrangert hvert år siden 1998 og i år er Øyvind en av tre solister som skal stå på scenen med Mosjøen Orkesterforening i Mosjøen kulturhus 4. mars. I kulturhuset byr han på Mozart, Händel og Heyden med sin «lyriske» tenorstemme.

Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth som også kommer fra Herøy var med første gangen det ble arrangert, men siden er det ingen fra Herøy som har deltatt. Etter mange år på musikkteater-scenen i Europa er hun nå tilbake i Norge og jobber som frilanser i Trøndelag og resten av landet.

Skal synge i Nidarosdomen
I april og mai skal han på turne sammen med prosjektkoret «Schola Sancti Petri». Koret ble etablert i 1998 og skal i år feire 20 års jubileum med en liten konsertrunde på Østlandet før det hele kulminerer med Nidarosdomen 13. mai. Verket som skal fremføres heter «Petite Messe Solennelle», og er skrevet at Giachino Rossini, som vel er mest kjent for operaen «Barbereren i Sevilla».  Det henger meget høyt å bli plukket ut til et slikt oppdrag og det kan blant annet nevnes at sopransolisten deltok sammen med Sølvguttene på TV sist julaften.

Koret ledes av Terje Kvam, som i en årrekke har vært domkantor i Oslo domkirke. Han var blant annet musikalsk ansvarlig i Kong Olavs begravelse, og har dirigert Oslo domkor i en årrekke. 

Spektakulær konsert i Skibbåtsvær
Torsdag 28. juni kan dere få oppleve Øyvind og Eva sammen i helt spektakulære omgivelser. Da skal det arrangeres to konserter i Fiskerhjemmet i det nedlagte fiskeværet Skibbåtsvær. Da skal de sammen med den ikke helt ukjente herøyfjerdingen Alf Knutsen framføre sanger som har vært en del av den musikalske reisen til alle de tre herøyfjerdingene. Alf skal traktere pianoet mens Magne Askeland skal spille fiolin. Magne har også tidligere spilt i Herøy og var med siste gang kirkespillet «Vaart daglige brød» ble satt opp i Herøy kirke.

I forbindelse med konserten i Skibbåtsvær har Helgeland Safari og Seløy Kystferie gått inn og sponset båtturen slik at publikum så lenge det er plass fritt kan velge om de vil benytte ribb eller vanlig skyssbåt for å komme seg utover til Skibbåtsvær.

Billetter selges på Ticketmaster og det rapporteres om at mange av billettene allerede er solgt. Det er nok derfor lurt å sikre seg billetter mens dette enda er mulig.

Trykk her for å bestille billetter.

Kortet «Schola Sancti Petri» har egen Facebook-side