Herøy skole har i over 10 år hatt tradisjon med at avgangselevene arrangerer skolerevy hvert år. Publikumsoppmøtet har i alle år vært formidabelt og de unge og uerfarne "revyartistene" har ofte gjort imponerende prestasjoner. Den store oppslutningen om revyen har ført til at klassen hvert år har sittet igjen med et betydelig overskudd som har gått til klassetur med "Hvite busser" til våren.

God erfaring og gode minner
Klassestyrer og primus motor Erlend Sjåvik forteller at klassen bare har hatt manuset til gjennomlesning i litt over en uke og at det nå begynner å dra seg til. Erlend forteller at mange av elevene allerede i 8. klasse begynner å se fram til revyen de skal ha ansvaret for i 10. klasse.

- Det er god erfaring og mye lærdom i å stå på en scene og mange av dem som har vært med i tidligere år forteller om gode minner fra revyen når jeg møter dem igjen, sier Erlend.

Eget band
- Vi vil nok bruke mye av tida framover til premieren til å pugge tekst og øve på de ulike revynumrene. Mange har nok en del nerver og innser nå at det er kort tid igjen til revyen skal framføres. Siste uka får vi også uvurderlig hjelp av den dyktige teaterinstruktøren Kari Renate Nilsen og dette vil nok være med på å løfte prestasjonene. Klassen er i år så heldig at de har mange som synger og spiller og derfor står de fullt og helt for musikken selv, med eget band og solister, sier Sjåvik.

Coopen på Seløy
Revyen som har fått navnet "Dæ vell no vis se" tar for seg mange dagsaktuelle tema. Vi får blant annet høre om den framtredende treningskulturen, kommunesammenslåing og kommunens prisbelønte eldreomsorg. Den røde tråden er en samtale på Coopen på Seløy der de tar for seg mange ulike tema.

"Munter kålrabbi"
- Vi vil nok også komme med noen stikk til våre naboer på Dønna og presentere den nye flotte ferja som skal gå til Vandve og også svinge innom vår vennskapskommune "Munter kålrabbi", humrer Erlend Sjåvik.

Det går også rykter om at Herøysenteret vil presentere et helt nytt butikktilbud. Alt skulle derfor tyde på at årets revy vil by på mange høydepunkt og det er derfor bare å glede seg til forestillingene som går av stabelen
torsdag 30. oktober kl. 18 og fredag 31. oktober kl. 19.