Herøy skole har en lang tradisjon med å sette opp revy og har nå hatt dette som tradisjon i over 20 år.

- I 2002 ble det satt opp en variete, som var en forløper til revy, og med unntak av ett år har avgangsklassen satt opp revy hvert år siden, sier lærer Kirsti Iversen.

Årets revy heter «Herøy Rundt» og er inspirert av TV-programmet «Sykkelsommer» på NRK da Else Kåss Furuseth gjestet Herøy i juli i år.

Det er Kirsti Iversen og Erlend Sjåvik som er kontaktlærere for årets avgangsklasse. Dette er lærere som har en lang tradisjon med å både skrive revynummer og sette opp skolerevyer. Foruten Kirsti og Erlend har også lærer Ann-Kristin Lenning og tidligere lærer Stian Prestø skrevet årets revynummer.

- Det er viktig for oss å få elevene til å finne gleden med å gå utenfor komfortsonen og få den fantastiske opplevelsen og mestringsfølelsen det er når publikum kommer og gir tilbakemelding på at de har likt revyen, sier Iversen.

Lokal versjon av Farmen?
Kirsti er nokså tilbakeholden med å avsløre hvilke tema som blir med i årets revy, men hun er opptatt av å få fram at ingen skal være redd for at de blir framstilt på en dårlig måte.

- Vi sparker aldri nedover. Vi sparker oppover, og ingen skal sitte der og føle at de blir uthengt eller noe slikt. Dette er en skolerevy og harselerer ikke med noen, men setter ting på spissen slik det er vanlig i revyer, sier Iversen.

- Det går jo Farmen på TV og man skal ikke se bort fra at det vil komme noe som ligner på dette. Vi har jo en stor gård her så man vet aldri, sier Kirsti med glimt i øyet.

Satt av to uker til øving
Kirsti forteller at elevene fikk utdelt tekstene til årets revy 1. oktober og at øvingene startet etter høstferien denne uka. I høst ble det også gjennomført et myldremøte mellom elever, lærere og foreldre der det kom fram en del idéer om hva en kunne ha med i revyen. Fram til premieren neste fredag er det mye som skal læres for de ferske revyskuespillerne i 10. klasse. Erfaringen fra tidligere revyer tilsier imidlertid at det nok også i år kommer til å bli rikelig anledning for publikum til å få trimmet lattermusklene når revyen framføres neste helg.

Klassen består av 22 elever og alle skal være med på revyen i en eller annen form. Til instruksjonen får de også i år god hjelp av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen.

Tilpasset ferge fra Brasøy
Revyen skal vises over to forestillinger med premiere fredag 27. oktober klokken 18.00. Lørdag settes revyen opp klokken 16.30, og dette tidspunktet er valgt for at det skal passe med ferge fra og til Brasøy.

Forhåndssalg på Spar og Mix-kiosken
Kirsti forteller at billettene legges ut i dag (torsdag) på Spar-butikken på Tenna og Mix-kiosken.

Det selges også som vanlig billetter i døra dersom forestillingene ikke blir utsolgt på forhånd.

revy-herøy-2023-v2.jpg