Flere ganger har søppelkonteineren på ferjeleiet på Flosta ferjeleie og andre steder blitt overfyllt med søppel etter folk som har fritidshus i Herøy.

Det skyldes at disse ikke har egne avfalldunker, etter at SHMIL har vedtatt at fritidshus ikke ha tvungen renovasjonsordning.

Dermed samler avfallet seg opp gjennom for eksempel en lang påskeferie på hytta. Dette må nødvendigvis de ferierende kvitte seg med, og det skjer gjerne på ferjeleiet før de kjører fra Herøy.

Uholdbart Det samme problemet gjelde også i Dønna, kunne lensmannsførstebetjent Svend Morten Reinertsen (bildet) fortelle da søpla fløt rundt konteineren etter påskeferien i vår.

Herøy kommune mener dette er en uholdbar situasjon og ønsker nå å gjeninnføre tvungen hytterenovasjon for fritidsboliger.

Problemet er vedtektene i renovasjonsselskapet SHMIL som umuliggjør dette, uten at alle kommuner er enige om å gjeninnføre ordningen.

Ordfører Arnt Frode Jensen sier til Herøyfjerdingen at Herøy kommune vil jobbe for å endre vedtektene slik at de kommunene som ønsker tvungen renovasjon kan gjeninnføre det.

En slik endring av vedtektene vil ta opp til et år å få gjennomført.