Ønsker panoramabilder fra Herøy til turistsatsing i Kroatia

Besøk i Murter Kornati_strandpromenade

Herøy kommune ber folk sende inn flotte panoramabilder som skal benyttes til spektakulær turistsatsing i kommunens vennskapsby Murter Kornati.

Turistdepartementet i Kroatia og Murter Kornati kommune har bevilget penger til utvikling av et monument som skal stå på byens strandpromenade/sentrumsstrand. I løpet av mars skal det det fire meter høye «vennskapsmonumentet» settes opp på stranda i Murter Kornati. Monumentet skal også fungere som en virtuell portal for utveksling av informasjon mellom to eller flere parter. Gjennom en egenutviklet app som man laster ned på mobiltelefonen får man kontakt med det som befinner seg på den andre siden. Attraksjonen har sitt utspring i samarbeidsavtalen som ble inngått mellom kommunen Murter-Kornati og Herøy kommune i 2013.

Nå ber prosjektledelsen i Kroatia om at Herøy kommune sender inn 5 panoramabilder fra Herøy. Kommunen inviterer derfor våre dyktige hobbyfotografer til å sende inn slike bilder til post@heroyfjerdingen.no innen torsdag 12. mars 2020. En gruppe vil da plukke ut de 5 bildene som skal representere Herøy i portalen. Som eksempel bes det om bilder av «De syv søstre», nordlys, øyene våre, men det kan selvsagt også dreie seg om andre motiv fra Herøy. Gjennom profilering i denne portalen vil et svært stort antall besøkende turister fra hele verden få kjennskap til hvordan det ser ut i Herøy.

Panoramabildene skal være i forholdet 2:1, som innebærer at bredden skal være det dobbelte av høyden. Videre skal minimumsoppløsningen være på 6200 piksler horisontalt og 3100 piksler vertikalt. VR-panoramaet skal være i JPG-bildeformat..

Nyskapende
Ideen til prosjektet startet med den berømte arkitekten Nicola Basic. Han står blant annet bak det verdenskjente sjøorgelet i Zadar (Kroatia) som hvert år tiltrekker seg rundt en million turister fra hele verden. Det er også han som har designet rammen til glasskunsten «Tytje ta» som står ved utkjørselen til Hoholmbrua i Herøy.

Tanken er at man på stranda i Kroatia skal se hvordan det ser ut på Herøy og motsatt, men det er foreløpig ikke tatt stilling til hvilken rolle Herøy skal spille i prosjektet. Uansett om Herøy blir med på prosjektet eller ikke så vil portalen enkelt kunne knyttes til andre lokasjoner.

Del av et større prosjekt
For at alt ikke skal være i den virtuelle virkeligheten, innebærer prosjektet også at det skal utvikles en idebank mellom ulike øysamfunn slik at de kan utvikle seg videre og skape bærekraftig turist- og næringssamarbeid.

Portalen som reises i Murter Kornati er en del av et større prosjekt som har til hensikt å øke bærekraften og økonomien på øyene. I dette arbeidet skal man utnytte hver øys spesialiteter og danne et kompetansenettverk mellom øyene der folk kan lære av hverandre. Det skal også skapes møteplasser der hensynet til miljøet står sentralt.

Besøk i Murter Kornati_monument
Her er en skisse av hvordan det kan se ut når man beveger seg i den virtuelle verdenen i appen.
Besøk i Murter Kornati_demonstrasjon av app
Her får tidligere ordfører Arnt Frode Jensen en demonstrasjon av appen under et besøk i vennskapskommunen i 2018.
Murter Kornati
Murter Kornati i Kroatia er et populært område for turister. Som vi ser ligger seilbåtene tett i tett i marinaen. (Foto er hentet fra Facebook-sida til Murter-Kornati)

Annonser