Herøy næringsforening ønsker at første ferje skal gå så tidlig om morgenen at det er mulig å rekke første sørgående fly.
 
Og samtidig ønsker foreningen at siste ferje skal gå så sent som rundt midnatt. Dette for at laksebedriften Marine Harvest skal få ut den laksen som er slaktet på siste skiftet på kvelden.
 
Gjelder fra 2012 til 2020
Ordfører Arnt Frode Jensen orienterte medlemmene av næringsforeningen om hva Statens veivesen har lagt til grunn når anbudet går ut. Han er lovet at kapasiteten i ferjesambandet skal økes betydelig i anbudsperioden.
 
Ordførerens håp er likevel at når anbudstiden er omme, så skal fastlandsforbindelsen være klar.
 
Herøy kommune har fått frist ut denne uka på å uttale seg om anbudsgrunnlaget, og har lagt opp til en prosess hvor næringsforening og grendeutvalg blir høringsinstanser.
 
- Vi har fått en ramme, og kan endre på opplegget innenfor rammen i anbudsperioden. Vi skal si noe om ferjekapasitet, frekvens og trafikal vekst.
 
Vi må tenke på hvordan behovet for ferjetrafikk er i 2020, sa ordføreren blant annet da han la fram ruteforslaget fra veivesenet. 
 
I anbudsgrunnlaget finnes det ikke noe om salong eller kafé på ferja. Dette er det opp til anbyderen å løse (eller ikke løse).
 
Ønsker effektiv trafikkmaskin
Roger Hansen i næringsforeningen uttalte at det foreningen ønsker seg er en effektiv trafikkmaskin, en ferje som tar unna trafikken.
 
- Næringsforeningen har ikke noen mening om salong eller kafé, sa han blant annet.
 
Rådmann Roy Skogsholm fulgte opp med å skissere hvilke endringsforslag Herøy kommune vil komme med, i forhold til forslaget fra veivesenet.
 
Han sa i denne forbindelse at kommunen planlegger å la elevene fra videregående skole pendle inn til skolen med hurtigbåten om morgenen, men bruke buss og ferje Søvik-Flosta etter skoletid.
 
Første ferje klokka 05.15
Herøy kommune ønsker første ferje fra Flosta så tidlig som 05.15, noe som skal la seg løse innenfor den oppsatte rammen.
 
Og siste ferje like før midnatt. I så fall vil det bety en åpningstid på ferjesambandet på 19 timer.
 
Medlemmene av næringsforeningen var meget fornøyde med de tankene som kommunen skisserte opp og svarte med applaus.
 
Det kom i møtet innspill fra medlemmene av næringsforeningen om at Herøy kommune bør si noe om alder på ferja som skal frekventere sambandet Herøy – Søvik.
 
Leder i foreningen, Roger Hansen, tok også opp problemet med at trailere får problemer med å komme seg opp fra ferja ved fjære sjø.