I fjor var det første gang det var lagt inn en auksjon på programmet til Herøydagan. Erfaringene fra denne første auksjonen var at dette var et positivt innslag i programmet, men at den nok varte litt for lenge og at det var litt for få objekter som falt i interesse til de frammøtte.

- Under årets auksjon er at det skal satses på litt færre gjenstander og vi skal også lage en liste over gjenstandene på forhånd. Denne skal vi publisere i Herøyfjerdingen og i tillegg skal lista også deles ut til alle interessert under vår stand i Herøyhallen og ved oppmøte på auksjonen, sier Mads Knutsen.

Mads har sammen med Gerd Sjåvik (ikke tilstede da bildet ble tatt) ansvaret for årets auksjon i regi av styret av foreningen Herøydagan. Det vil engasjeres en auksjonarius som tar seg av selve auksjonen, som skal foregå på låvebrua på Bygdesamlinga fra kl. 15 søndag 28. juni.

Færre gjenstander
-
Vi satser på å auksjonere bort maksimalt 20 gjenstander og håper derfor at vi får inn noe som frister publikum og er med på å skape litt liv under auksjonen. Primært ønsker vi å få inn antikviteter eller andre gamle gjenstander som kan falle i smak hos publikum. Det er viktig at det settes en minstepris av den som har levert gjenstanden slik at vi vet hva som er startpris på budrunden, sier Knutsen.

Veldedig formål
Herøydagan skal ikke tjene noe på auksjonen, men har bestemt at 10 prosent av salgssummen skal gå til et veldedig formål. Hva dette blir er ikke bestemt enda, men leder i Herøydagan Britt Anne Karlsen lover at de skal finne et godt formål for pengene. Det er også mulig å gi gjenstanden til auksjonen, der alt overskudd går uavkortet til et veldedig formål.

Leveres til Herøy Bygdesamling
De som har noe de ønsker å selge på auksjonen kan ta kontakt med Mads Knutsen på telefon 957 58 596 eller Gerd Sjåvik på telefon 971 37 362 for å avtale nærmere. Gjenstandene innleveres primært mandag 22. juni fra kl. 17.00 - 19.00 på Herøy Bygdesamling, men det kan også gjøres andre avtaler dersom det er noen som er forhindret fra å møte på dette tidspunktet.

Dersom gjenstanden ikke blir solgt til minstepris under auksjonen må den som har gitt gjenstanden ta den tilbake.