Ønsker gamle gjenstander og bilder

minnekrok1
Margith Arntsen og Mari-Ann Storrø ved skjermet avdeling ved Herøy Omsorgssenter ønsker å komme i kontakt med folk som kan gi bort eller selge billig møbler, gjenstander, bilder og annet fra 1950- og 60-tallet.
Ved skjermet avdeling ved Herøy Omsorgssenter ønsker man nemlig å bygge opp en "minnekrok" hvor beboere med demens kan gå inn i og huske tilbake til den gangen de var unge og friske.

- Slike opplevelser av å huske styrker selvfølelsen og identiten til den enkelte. Når folk får demens opplever de gjerne å miste noe av selvfølelsen, sier Margith Arntsen og Mari-Ann Storrø til Herøyfjerdingen.

Minneaktivitet i fokus Målet med prosjektet er å sette reminisens og minneaktivitet i fokus som en metode som skal styrke identiten og selvfølelsen til deltakerne i prosjektet.

- Vi håper folk kan ta kontakt med oss på skjermet avdeling (telefon 750 68 035) hvis de kan tenke seg å gi eller selge rimelig møbler, lamper, hyller, bilder, pyntegjenstander eller fiskeutstyr fra 1950- og 60-tallet, sier Storrø og Arntsen videre.

Mye å fortelle De har allerede fått tak i noen gamle ting fra den aktuelle tiden og det fungerer.

- Det er utrolig artig å oppleve at folk med demens husker og begynner å fortelle om disse tingene de omga seg med for lenge siden, forteller de to kvinnene som legger til at ved hjelp av spørsmål er det mye en med demens kan fortelle om "gamle dager".

Margith Arntsen og Mari-Ann Storrø ber de som kan hjelpe til med å bygge opp minnekroken om å ta kontakt enten personlig eller ved å ringe 750 68 035.

- Hvem som helst av oss ansatte ved skjermet avdeling kan svare på henvendelsene, avslutter de to.
minnekrok1
- Ta kontakt med oss hvis du kan gi eller selge rimelig ting fra 1950- og 1960-tallet, sier fra venstre Mari-Ann Storrø og Margith Arntsen.
minnekrok2
Kanskje du kjenner igjen noen av disse redskapene her fra gamle dager?
minnekrok4
Dette er et rasjoneringskort fra siste verdenskrig.
minnekrok3
Og her en koffert med gammelt fiskeutstyr og sjømannsvotter.
minnekrok5
Her ser du utstyr for kjøkkenet.

Annonser