I henhold til den såkalte matrikkelloven skal alle eiendommer ha en adresse med veinummer.  Politikerne har nylig behandlet en slik sak for Herøy.

De fleste har navn - Dette aktualiserer saken og ettersom vi var så heldige at vi har veinavn på de fleste veier "fastlands-herøy" er mye arbeid gjort. Dette er navn som vedtak i kommunestyret 1995.

44 veier har så langt fått navn, og et lite fåtall må endres, etter en runde hos en navnekonsulent hos Universitetet i Trondheim.

Frister I tillegg er det siden 1995 kommet noen nye veier som ikke har navn. Disse veiene ønsker vi forslag til navn på, sier Plan- og Utviklingssjef i Herøy kommune Roy Nilssen til Herøyfjerdingen.

Han har satt en frist til 26. april (over påske) for å komme med forslag på veinavn på "fastlands-herøy", mens fristen for Brasøy, Husvær og Sandvær er 1. juni.

Tildeler nummer Elin Nilssen er satt på saka med å tildele hver enkelt eiendom et spesifikt nummer.

- Jeg tar for meg vei for vei som er tegnet inn på kartet og tildeler nummer slik matrikkelloven tilsier.

Det betyr partall på venstre side av veien, oddetall på høyre side. Der hvor det er lang avstand mellom husene blir det holdt av nummer til eventuelt komme eiendommer, sier Elin Nilssen.

Setter opp skilt Teknisk enhet har fått bevilget penger på 2011 til skilting av veiene og dette vil følgelig skje før neste vinter.

Den enkelte huseier må selv få satt på skilt med veinummer på sine hus.

Når veiene har fått sine navn og nummer sendes opplysningene til et sentralt stedsnavnregister og V-base. Det gjør at man kan finne fram til alle eiendommer ved hjelp av GPS.

Klageadgang Teknisk enhet vil komme tilbake til - blant annet her på Herøyfjerdingen - med hvilke nummer den enkelte er blitt tildelt.

- Folk vil kunne ha klageadgang på nummer og adresse, sier Roy Nilssen.

I sørøyene har ingen veier navn, og her oppfordrer Elin Nilsen og Roy Nilssen folk til å beskrive hvilken vei det gjelder og sende inn forslag (se nederst).

For "fastlands-herøy" mangler følgende veier navn:

* Veien i det nye boligfeltet i Åsen hvor blant andre Jan Tore Theimann og Stian Prestø bor.

* Veien som fører inn til området Asplund i Silvalen Vest, veien som går paralellt med Gjengaards vei.

* Veien som går gjennom området hvor HERBO for tiden holder på å sette opp fem bygg i Valsåsen. Veien går i en sirkel - starter på Valsåveien og kommer tilbake til den.

* Veien som fører til Gotteløya og starter/ender opp på fylkesvei 828 like før Hestøya.

* Veien til Vikran på Nord-Herøy, inkludert arm til Tor Jensen. I området bor også Kåre Isaksen.

* Veien mellom Herøysjøen og Vikran. Veien går forbi Steinar Sortland og ned til Harald Andersens brygge.

* Den tidligere benevnte "Sør-Færøyveien" på Sør-Herøy. Denne mener teknisk enhet antakelig bør døpes til "Færøyveien". Veien omfatter alle veiene i området.

Dersom noe er uklart er Elin Nilsen kontaktperson for dette prosjektet.

Forslagene sendes til: e-post: post@heroy-no.kommune.no

eller per brev: Herøy kommune Teknisk enhet 8850 Herøy