Magnus Carlsen leder 5-3 i sjakk-VM mot indiske Viswanathan Anand etter at åtte av 12 partier er spilt. Magnus ligger derfor godt an til å bli verdensmester.

Dette har skapt en stor interesse for sjakk over det ganske land og dette har også nådd elevene ved Herøy skole.

Håper på flere sjakkbrett
Elevrådet på barnetrinnet ved Herøy skole lurer på om det kan være noen som har sjakkbrett liggende som ikke brukes.

- Vi har noen sjakkbrett på skolen, men slik det er nå har vi altfor få brett. Det koster ganske mye å kjøpe inn nye sjakkbrett og vi lurer derfor på om det kan være noen som har sjakkbrett liggende som de ikke har bruk for, sier elevrådsmedlemmene fra mellomtrinnet ved Herøy skole.

- Dersom det er noen som ønsker å hjelpe oss er det bare å henvende seg til skolen på telefon 75 05 87 70 (barnetrinn) eller 75 05 87 50 (ungdomstrinn), sier Ole Edvard, Elias og Roger, som sitter i elevrådet på barnetrinnet på Herøy skole.

Fakta
Sjakk er et brettspill for to spillere. Målet for hver spiller er å sette motstanderens konge «under angrep» på en slik måte at motstanderen ikke har noe lovlig trekk. Kongen er da «sjakk matt». Sjakk er et av verdens mest populære spill og det er anslått at over 600 mill. mennersker spiller sjakk på verdensbasis.

Sjakk spilles på et kvadratisk sjakkbrett med 64 felter som er vekselvis lyse og mørke. Ved partiets begynnelse har den ene spilleren 16 lyse brikker, mens den andre har 16 mørke brikker. Spilleren med de hvite brikkene starter partiet, deretter veksler motstanderne på å utføre trekk. I tillegg til ved «sjakk matt», kan spillet bli vunnet ved at den ene spilleren gir opp. Et parti kan også ende med «remis» (uavgjort) på flere måter. Sjakkspillet deles gjerne inn i tre faser: åpning, midtspill og sluttspill. Selve spillereglene i sjakk er relativt enkle, men sjakk gir rom for svært avansert taktikk og strategi.
(Kilde: Wikipedia)