- Barnefestivalen er et årlig prosjekt som alle menighetene i Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna samarbeider om.

Turen kommet til Herøy Arrangementet går på rundgang og i år er turen kommet til Herøy, sier Trine Heggheim og Annette Stenseng til Herøyfjerdingen.

Festivalen er et såkalt lavterskeltilbud innenfor dåpsopplæringen. Stenseng og Heggheim satser på at dette skal bli en artig opplevelsesdag for unger og familiene.

Bruktmarked for leker Et av punktene i et rikholdig program er bruktmarked for gamle leker. Og de to kvinnene vil at folk allerede nå kan begynne å levere leker til markedet.

- Ja, nå kan folk komme innom kirkekontoret med gamle leker, sier de og viser fram litt av det som allerede er på plass.

Barnefestivalen starter med en ”kick-off-samling” i kirka på morgenen.

En rekke aktiviteter Så blir det en rekke aktiviteter utover formiddagen med blant annet hesteriding, bål, lavvo, pinnebrød og mer ved bygdesamlinga. Ved skolen blir det blant annet hoppemadrass.

I hallen får ungene prøve klatreveggen under kyndig kontroll, de får bruke svømmebassenget og de kan lage egne T-skjorter.

Av andre aktiviteter kan vi nevne dans, sang, felles-kor og kunstverksted hvor det skal lages et stort fellesbilde.

Drageløp! - Ungene kan også bli med på å lage drager og etterpå blir det drageløp.

I tillegg får vi besøk av en ungdom som har vært i Ecuador på oppdrag av bispedømmerådet. Hun skal vise film fra sitt opphold der, sier Stengseng og Heggheim videre.

Under barnefestivalen blir det åpen kantine og kafé med blant annet middagsservering.

Lisa Børud-konsert Ungene som deltar betaler 100 kroner og da alt inkludert. Det gjelder også rosinen i pølsa, nemlig avslutningen på Barnefestivalen.

- Vi får nemlig besøk av den dyktige artisten Lisa Børud fra den kjente Børud-familien.

Hun skal holde konsert i kirka og her kan ungene være med i det store felleskoret, avslutter Annette Stenseng og Trine Heggheim.

Vi kommer tilbake med mer om "Barnefestivalen" i neste uke.