Herøy idrettslag ble stiftet 22. april 1943 og i år fyller laget derfor 75 år. I følge idrettslagets første sekretær Sigurd Lundestad het laget i starten Sør-Herøy idrettslag, men ble senere endret til Herøy idrettslag.

- Selve stiftelsesmøtet skjedde på den gamle fotballbanen «Salto». Det var fotballag både på Tenna, Nord-Herøy og Øksningan, men de var nok ikke registrert som egne idrettslag. Jeg var bare 15 år den gangen, men ble allikevel valgt til den første sekretæren i laget, forteller Sigurd (90) til Herøyfjerdingen.

Nå håper styret at folk kan lete i skuffer og skap etter bilder de kan bidra med til ei jubileumsbildebok.

- Vi ønsker både gamle og nye bilder fra ulike idrettsbegivenheter som vært gjennom årene. Det er også flott hvis noen har noen kommentarer eller artige historier som er knyttet til bildene. I og med at dette skal være en bildebok må dette dreie seg om korte kommentarer og ikke lange artikler.

- Hovedmarkeringen av at Herøy IL er 75 år skal gjennomføres lørdag 1. september, men vi vil nok også ha en del markeringer gjennom jubileumsåret. Programmet er ikke klart, men vi har satt ned en egen jubileumskomite som skal jobbe videre med dette, sier leder i Herøy IL, Kirsti Iversen.

Leveres på rådhuset
Kirsti Iversen opplyser at folk som har bilder å låne ut kan levere dem på rådhuset. De vil deretter bli skannet av folk fra idrettslaget og levert tilbake til eieren.Bilder som finnes i digitalt format kan sendes til post@heroyil.no

- Astrid Reinertsen har sagt seg villig til å sette sammen aktuelle bilder til ei historisk bildebok. Vi håper også at vi får bilder fra alle aktivitetene som har vært i idrettslaget gjennom disse 75 årene. I dag har vi organiserte aktiviteter i badminton, fotball og friidrett, men tidligere hadde vi også egen svømmegruppe og mange som hevdet seg i bordtennis, avslutter Iversen.