Jelena Budesa, som er leder for frivillighetssentralen i Møtestedet,  sier til Herøyfjerdingen at mange av våre utenlandske medborgere gjerne ønsker å vite mer om de norske juletradisjonene. Dette blir imidlertid vanskelig dersom de bare skal være sammen med sine medborgere.

Jelena håper derfor at noen kan tenke seg å invitere noen hjem til seg på kaffe eller lignende i mellomjula. Dette er selvsagt helt uforpliktende, men man kan jo håpe at det fører til at noen nye vennskapsbånd blir knyttet.

Viktig for språkopplæringen
-
Alle utenlandske innbyggere går på norskkurs og da er det jo viktig at språket blir praktisert sammen med dem som kan det best, sier Jelena.

Ta del i norsk matkultur
- Mange som er innom Møtestedet tror at de ikke liker den norske maten, men det er jo vanskelig å like noe man ikke har smakt. Dersom de først får muligheten tror jeg nok de vil like det meste som serveres, sier Budesa.

Jula skal være ei tid for familien, men hun håper og tror at det allikevel er noen som ønsker å bli bedre kjent med våre nye innbyggere.

- Dersom du først har mot til å slippe noen inn til deg kan det fort vise seg å bli et hyggelig bekjentskap, sier Jelena.

Møtestedet formidler kontakt
Alle som kan tenke seg å være med på en slik ordning kan bare kontakte Jelena på tlf. 960 44 774 så vil hun ordne slike treff.

- Det er bare å ringe, også på kveldstid,  så ordner jeg treffpunkt, avslutter Jelena.