Odin forteller at han har vært musikkinteressert så lenge han kan huske.

- Jeg har fått musikalske input hele livet fra både min far Charles og kanskje spesielt min onkel Reidar. Jeg har holdt på med litt forskjellig, men dette er nok uten tvil det største jeg har vært med på, sier Brennhaug.

Han forteller at årsaken til at han meldte seg på var at familie og venner maste på han og sa at han flink og måtte gjøre noe av det han holdt på med.

- Etter hvert sa de at jeg måtte melde meg på The Voice, for ellers kom de til å gjøre det. Søknaden ble sendt inn en hyggelig kveld da jeg var sammen med kompiser, sier Odin.

Odin har tidligere kun deltatt på lokale og regionale arrangement. Han har blant annet vært på scenen under Herøydagan og under 17.mai-arrangement i Sandnessjøen.

- Den beste opptredenen jeg ser tilbake så langt er da jeg spilte og sang i et bryllup til mitt søskenbarn. Da gikk alt som det skulle. Selve vielsen foregikk oppe på Langåsen i fint vær og jeg spilte da brudeparet kom gående dit de skulle gifte seg. Etter at vielsen var over spilte og sang jeg sangen «Perfect» av Ed Sheeran. Ellers spilte jeg også litt forskjellig swing-musikk under bryllupsfesten senere, sier Brennhaug.

Liker det meste, men foretrekker gamle klassikere
- Jeg liker det meste av musikk og det kan være alt fra heavy metal til jazz, men jeg kommer stadig vekk tilbake til den gode gamle 50-60-tallsmusikken. Det er nok der jeg hører meg mest heime musikalsk sett. De store klassikerne Beatles og Stones er nok favoritter. Interessen har vært der så lenge jeg kan huske, men det kan nok godt hende at noe av årsaken er at jeg har hørt mye på Beatles i oppveksten hos min far Charles. I kveld er det også Beatles dere får høre når jeg skal opptre på The Voice, sier Odin.

Odin forteller at det selvfølgelig hadde vært en drøm å leve av musikken og reise rundt på turne. Han prøvde seg også på musikkutdanning i Levanger, men endte opp med å snu helt om og velge et yrke i en mer mekanisk retning.

- Så langt er dette et av de valgene som jeg er mest fornøyd med og jeg trives veldig godt med å være lærling hos Mowi på teknisk avdeling som industrimekaniker. Jeg kan være like fornøyd med å være hobbymusikeren som spiller litt rundt på ulike arrangementer og barer, sier Brennhaug.

Adrenalinkick
- Jeg var skikkelig nervøs i timen før jeg skulle på scenen, men da jeg kom på scenen ble jeg revet med og opplevde det største adrenalinkicket jeg har opplevd. Når jeg står på scenen har alltid målet mitt vært å skape en stemning og få dette til å smitte over til publikum, sier Odin.

Heimkjær
Odin er ellers en skikkelig Herøy-patriot og forteller at han nok alltid vil bli trukket til øya han har vokst opp.

- Avhengig av hvordan det går framover vil jeg nok kanskje bo et annet sted noen år, men kjenner jeg meg rett vil det ikke ta så altfor lang tid før jeg vender tilbake til Herøy. Det er sunt å oppleve litt forskjellig, men jeg vil nok bli trukket tilbake til øya mi like fort, avslutter Odin Brennhaug.

Sendingen begynner fredag 17. februar klokken 20.00 og kan også ses på TV 2 Play.

På klippet nedenfor kan dere se litt av opptredenen til Odin.