Det har i mange år vært et ønske om å få på plass et lager i forbindelse med Herøyhallen, men saken har av ulike årsaker blitt utsatt gjentatte ganger. Nå er det endelig klart til byggestart etter firmaet XO Constructions AS fra Råde i Østfold har fått oppdraget. Dette er et privat aksjeselskap som drives av den utflyttede herøyfjerdingen Roger Tollefsen.

Oppdraget har tidligere vært lagt ut på den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser, Doffin, uten at det kom inn noen tilbud. I ettertid har det blitt gjennomført forhandlinger med tre firma der XO Constructions kom med det beste komplette tilbudet.

Planen er at arbeidene skal komme i gang i midten av mars og at arbeidet skal være avsluttet til årets Herøydager som skal avvikles fra 23. – 26 juni.

Nytt lager og inngangsparti
I tilknytning til Herøyhallen skal det bygges et lager på rundt 100 m2 der det kan oppbevares stoler, bord, scene og annet materiell som brukes til ulike arrangement i Herøyhallen. I dag oppbevares det meste av dette utstyret i garderober og under trappa i hallen. Mange ser derfor fram til å få et lager som vil lette arbeidsmengden betraktelig i forbindelse med arrangementer og treninger i hallen.

Det skal bygges nytt inngangspartiet til hallen slik at det blir tilpasset til personer med funksjonsnedsettelser, såkalt universell utforming. Dette innebærer blant annet at adkomsten til hallen og aulaen skal bli lettere tilgjengelig for rullestolbrukere.

Klargjør for kantine
Det er også klart at det i tilknytning til hallen skal bygges en kantine på rundt 100 m2. I første omgang er det ikke på plass midler til å innrede kantina, men etter det vi kjenner til vil det komme opp en politisk sak der det vil bli tatt stilling til om kantina skal ferdigstilles. I samme saken vil det også bli sett på utvendig kledning av aulaen.

Utbygging av lager og inngangsparti inklusiv råbygg for kantine har en kostnadsramme på 4,5 millioner kroner eks. mva. Av dette skal i følge kommunebudsjettet for 2016 1,5 millioner krroner dekkes av spillemidler fra fylket.

Nystartet firma
Roger Tollefsen i XO Constructions har lang erfaring med ulike prosjekter og byggeledelse for offentlige anskaffelser. I fjor opprettet han firmaet XO Constructions der han er den eneste ansatte.

- Jeg leier inn arbeidskraft etter behov. Dette er nok den sikreste måten å gjøre det på for et nystartet firma. Jeg bor nå i Råde i Østfold, men siden jeg flyttet fra Herøy i ungdomstida har jeg bodd mange forskjellige steder og vært med på mange ulike prosjekter, sier Tollefsen.

- Jeg regner med at vi skal komme i gang i midten av mars og selv om det er kort tid regner jeg med at det meste skal være klart til årets Herøydager, avslutter Roger Tollefsen.