Onsdag 25. juni var det overdragelse av alt arbeidet som er gjort utomhus på Herøy Marine Næringspark av Olaf Pettersen entreprenør til Herøy kommune mens det to dager senere var overdragelse av selv bygget til Marine Harvest.

I forbindelse med at Marine Harvest har bygd ny kjøleanlegg ble det utlyst et anbud for Herøy kommune som Olaf Pettersen entreprenør i sin tid vant. Arbeidet bestod i grunnarbeid til byggeklar tomt med alt av infrastruktur som vei avløp og vann og fibertilknytning på plass. I tillegg til selve tomta ble den interne industriveien som sørger for forbindelse til kassefabrikken og lasterampene til det nye kjøleanlegget lagt om.

Innleid byggeleder Bjørn Sortland i firmaet Atax sier at arbeidet er gjort i henhold til pris og tidsplan. Sortland har vært prosjektleder for både Herøy kommune og Marine Harvest under byggeprosjektet.

Marine Harvest sendte ut tilbudsforespørsel i januar 2014 og det var seks firmaer som ønsket å motta tilbudspapirer. Det var to firmaer fra Sandnessjøen, et firma fra Mo i Rana, et firma fra Mosjøen, et firma fra Oslo og et fra Fredrikstad.

Da tilbudsfristen gikk ut leverte tre av disse tilbud på prosjektet. Et fra Mo i Rana, et fra Oslo og et fra Fredrikstad og det var Fredrikstad Næringsbygg AS som hadde det beste tilbudet.

Alle faktorer innfridd
Disse tre faktorer var vektlagt i anbudet:

  1. Holde budsjett
  2. Riktig kvalitet
  3. Levere til tiden.

- Marine Harvest ønsker primært å bruke lokale entreprenører så lenge de kan konkurrere på pris, kvalitet og tid. Når Fredrikstad Næringsbygg AS fikk tildelt jobben, så valgte de da også å bruke den lokale elektrikeren Jan Harry Edvardsen som underleverandør til Fredrikstad Næringsbygg AS. Vi setter stor pris på at det var et lokalt elektrofirma som påtok seg denne jobben, sier Stokbakken.

Ramme på over 20 millioner
- Byggeprosjektet har en totalramme på over 20 millioner så dette er et meget positivt trinn i utviklingen av Herøy Marine Næringspark, Herøy kommune og selvfølgelig for Marine Harvest, sier prosjektleder Bjørn Sortland

- Bygget er på ca 1100m2 og har et meget moderne kjøleanlegg som er levert av Therma Industri AS i Bodø. Det er også laget nye visningsganger for at besøkende, kunder og andre interesserte skal kunne få se hvordan laksen pakkes og foredles på fabrikken. Dette forsterker den åpne profil som Marine Harvest vektlegger i forhold til kommunikasjon og informasjon rundt virksomheten selskapet driver, sier Sortland.

Fire nye ramper og dusj og oppholdsrom for sjåfører
Det nye kjølelageret har fire nye lasteramper for vogntog. Kjølelagerarealet er på ca 1000m2 og i tillegg kommer tekniske rom og ekspedisjon. Det er også etablert nytt toalett, dusj og oppholdsrom for trailersjåfører.

Ønsker mer lokal og regional deltagelse
- Marine Harvest er meget godt fornøyd med utførelsen av oppdraget fra Fredrikstad Næringsbygg AS, men legger ikke skjul på at det hadde vært bra om lokale eller regionale firma kunne vinne disse anbudsrunden, sier fabrikksjef Kjell Stokbakken.

God følelse
Jan Harry Edvardsen fra herøyfirmaet Elektro og Kjøleteknikk AS sier at det har vært tøft å greie denne jobben på så kort tid, men sier at det er en god følelse å levere anlegget til riktig pris og i tide.

- Jeg er svært fornøyd med mine ansatte, sier Edvardsen.

Godt samarbeid
Sortland sier at prosjektet har gått veldig bra med tanke på samarbeidet mellom Herøy kommune, Marine Harvest og alle underleverandører.

- Det er ekstra hyggelig å levere et prosjekt uten arbeidsuhell og til avtalt tid, kvalitet og pris sier Bjørn Sortland og tilføyer at Fredrikstad Næringsbygg AS til og med leverte fire dager før kontraktsfestet dag som var den 1. juli 2014, avslutter Sortland.