Det har i lang tid vært mulig å fylle bensin og diesel til båter hos Sigurd Dahl på Nord-Herøy, og det er det fortsatt. Nå har også Minol kommet med et nytt tilbud like ved Brygga i Herøysundet. De har kjøpt ei flytebrygge av betong gjennom den lokale båtforhandleren Helgeland Båt som holder til på Herøy. Denne kaia kom opp for ei god stund siden, men nå har også resten av anlegget kommet på plass.

Roger Theimann forteller at det har tatt lang tid å få anlegget ferdig, og at dette skyldes lang leveringstid på en del av utstyret på grunn av koronasituasjonen. Nå er imidlertid anlegget ferdig testet og tatt i bruk slik at båtfolket har fått et nytt sted de kan bunkre drivstoff til båtene sine. Theimann opplyser også at anlegget leverer diesel av typen EN 590 som er en renere diesel som er mer miljøvennlig og kreves av nyere dieselmotorer.

Tidligere var det mulig å fylle annen type diesel fra et fastkai for dem som hadde et spesielt kort fra Minol, men nå har det kommet kortautomat på plass slik at båtfolket kan fylles både 95 oktan bensin og diesel når de vil. I tillegg kan man også fortsatt gjøre dette hos Sigurd Dahl på Nord-Herøy.