Roar har bakgrunn fra det private næringsliv og har jobbet i over 30 år i Trønderenergi i Trondheim før han begynte som HMS-koordinator på Seløy Undervannsservice. Nå søker han nye utfordringer i ei allsidig stilling i Herøy kommune.

Han har nylig flyttet inn i nytt totalrenovert hus på Sør-Herøy sammen med kona Gjertrud. Alt av innredning har han gjort selv, noe som tyder på at han er en nevenyttig kar. 

På fritiden har han i mange år vært opptatt med revy og kor. Siden han kom til Herøy har han fungert som frivillig spinninginstruktør på treningssenteret.

Siden slutten av august har Roar vært å finne på biblioteket, der han har fått opplæring i biblioteksystemet og tatt over jobben som biblioteksjef.

Nye åpningstider for biblioteket
Fra mandag 26. september får biblioteket nye åpningstider. Endringene innebærer at biblioteket nå er oppe alle hverdager fra mandag til fredag. Det er også en del småjusteringer på tidspunktene i forhold til tidligere.

Her er de nye åpningstidene for biblioteket:
Mandag: 10.00 - 15.00
Tirsdag:  11.00 - 19.00
Onsdag: 10.00 - 15.00
Torsdag: 11.00 - 15.00
Fredag:  10.00 - 14.00

Foredrag og forfatterbesøk
Roar har mange planer framover, både for biblioteket og ungdomsklubben.

- Jeg vil komme tilbake til det som skjer framover, men ønsker allerede nå å si litt om planene framover.

- Den 6. oktober skal samfunnsviter dr. philos Dagrunn Grønbech holde et spennende foredrag om Ingrid fra Storhaugskjæret, som emigrerte til USA og ble til kunstneren Ingrid Edwards i USA. Dagrunn har for øvrig omtalt denne saken i to artikler i Herøyfjerdingen (Fra Herøy til USA som kunstner, En minnereise til Minneapolis) Foredraget starter kl. 19 og skal foregå i biblioteket.

- Den 20. oktober får vi besøk av forfatteren Roald Larsen. Dette er i hovedsak tilrettelagt for ungdomsskoleelevene og starter kl 09.10 om morgen, men det er også anledning for andre å delta, sier Aune.

Ungdomsklubben overtar kinodriften
I løpet av oktober er planen at den nye kantina i tilknytning til Herøyhallen skal stå ferdig. Denne skal også benyttes til ungdomsklubb.

- Jeg har allerede hatt dialog med ungdommen i forhold til hvilke aktiviteter vi skal satse på og ser fram til å komme i gang. Det er nå blant annet avklart at ungdomsklubben skal overta driften av bygdekinoen. Jeg har allerede startet med opplæringen og skal være med på to kinokvelder før vi overtar i november, avslutter Roar Aune.