To ganger denne ettervinteren har Harry Nilssen og Knut Prestø hatt møter med Nordland Fylkeskommune om ny og bedre skoleskyssordning.

Begge ganger har Herøy kommune hatt innspill og forslag til forbedringer.

Når OK-sjefen og næringssjefen denne uka kan presentere forslaget til nye skoleruter etter at skolene i Øksningan, Seløy og Husvær er lagt ned, handler det om å skysse både barne- og ungdomsskolelevene til sentralskolen på en best mulig.

Og omleggingen til nye ruter kommer selvsagt som en følge av nedleggingen av skolene i nettopp Husvær. Øksningan og Seløy fra og med høsten.

- Mottoet har hele tiden vært å legge til rette for en best mulig skoleskyss for alle, sier Nilsen og Prestø til Herøyfjerdingen.

Møteplanen er denne: - Seløy skole onsdag 21. mai klokken 19
- Øksningan skole onsdag 21. mai klokken 20
- Husvær skole torsdag 22. mai klokken 17

Seløy skole avholder sin siste foreldrekafé onsdag kveld og orienteringen om nye skoleskyssruter kommer i starten på denne foreldrekvelden.

For Øksningan og Seløy handler det naturlig nok å tilpassede bussruter, mens det for elevene i sørøyene handler om best mulige hurtigbåtruter.

- Det som gjør dette vanskelig er tidspunktet for skolestart ved videregående skole i Sandnessjøen.

Skolestart videregående en utfordring Dersom skolen hadde startet en halv time senere om morgenen kunne elevene fra Herøy fulgt "Thorolf Kveldulfsøn" rett til Sandnessjøen.

Nå må elevene bruke ferje til Søvik og buss videre til skolen i Sandnessjøen, sier Harry Nilsen.

Herøy kommune har tidligere forsøkt å få ledelsen ved den videregående skolen med på å forskyve skolestarten med en halv time, uten å få gjennomslag.

Nilsen og Prestø legger til at tanken og en "samfunnsbåt" i sørøyene foreløpig er lagt på is.

Herøyfjerdingen vil presentere dette forslaget til ny skoleruter etter at møtene i de enkelte kretser er avholdt.