Nye kanoer
Mandag denne uka innviet storspeiderne de 3 nye, flotte kanoene som vi har kjøpt for pengene speidergruppa fikk tildelt fra Marine Harvest Fondet i høst. Det er lette, gode kanoer med sitteplass for 3, og supplert med kommunens gamle 2-mannskanoer ble det nok padlekapasitet til nesten hele storpeidergjengen på en gang. De som ventet på tur koste seg med grillet sjokoladebanan, tilberedt på den nye bålpanna som vi også kjøpte for pengene vi fikk. Stor takk til Marine Harvest for nyttig tildeling! Storspeiderne teller 22 ivrige gutter og jenter fra 5. til 7.klasse, og de har i vinter blant annet vært på skitur/overnattingstur til Røde Kors-hytta i Randalen.

God aktivitet
Småspeidergjengen teller 16 stk fra 2. til 4.klasse, og har nettopp vært på overnattingstur til Brattalihytta ved Breimo utenfor Sandnessjøen. Denne turen tar vi hvert år like før 17.mai, og speiderne koser seg veldig der med “gammeldagse” aktiviteter og friluftsliv. Ingen etterlyser TV eller internett, og taco tilberedt på bål og spist i frisk luft utenfor den gamle tømmerhytta smaker ypperlig! Som vanlig hadde vi med noen storspeidere og ungdomsspeidere som gode hjelpere, og det er flott både for småspeiderne og oss ledere, pluss at de selv får god ledertrening!

Småspeiderne har eller hatt søppelplukkingsaksjon rundt Prix og kiosken for 3 uker siden – de gjorde en flott jobb, og vi takker Prix for is og Mix for slush som belønning til de flinke plukkerne!

Ungdomsspeidergjengen teller 13 gutter og jenter fra 8.klasse til 1.vid.g., og de har et opplegg mer basert på helgeturer og samlinger sammen med andre ungdommer fra speiderkretsen (les: Fra Brønnøysund og Mo). Siste helga i mai skal kretsen arrangere ungdomssamling her på Herøy, med et opplegg som kalles 66 grader nord – en light versjon av et mer kjent TV-program. Dette henger litt sammen med speiderleiren som skal arrangeres på Tenna første uka i august: Da kommer over 500 speidere hit på utvidet kretsleir for Trøndelag og Nordland fylker, med gjester fra Troms og andre steder. Noen utenlandske grupper kommer også. Dette blir sommerens store speiderhappening her nord, og en fin anledning for folk i området til å komme og se hvordan en leir bygges opp og hva vi gjør om dagene. Leir er kjempemorsomt og lærerikt!

Blir å treffe på Herøydagan
Forøvrig blir vi å treffe på Herøydagan med karusell og grillstasjon, det har etter hvert blitt en tradisjon – og vi skal delta på friluftsgudstjeneste/familiedag i Hagen 5.juni, som er åpen for alle. 

Tekst og bilder: Trine og Svein Olav Heggheim