I tirsdagens vedtak om å legge ned slakteriet på Halsa, ligger det også en sterkere satsing på slakteriet i Herøy.

Når slakteriet på Halsa legges ned fra 1. august, skal denne produksjonen flyttes over til Herøy.

Men økt volum i Herøy behøver ikke å bety at det skal ansettes flere på Hestøya, sier fabrikksjef Kjell Stokbakken.

Derimot betyr det noe nytt utstyr og mer effektiv drift.

- Vi vil måtte investere i strukturelle tiltak. Vi har blant annet en gammel frysedel her på Hestøya og det blir nødvendig å investere i nytt utstyr her.

- Vi kan også drive mer effektivt. Et større volum betyr ikke automatisk flere arbeidsplasser, sier han.

Men økt produksjon på Hestøya stiller fra 1. august større krav til kommunikasjonen ut fra Herøy.

Til Helgeland Arbeiderblad sier Stokbakken at volumet skal økes til 35.000 tonn i løpet av tre år. - I år skal det slaktes 27.000 tonn laks. Om tre år kan dette være steget til 35.000 tonn.

– Det betyr en økning fra fem daglige trailere, til kanskje 6-7. Det ligger i kortene at vi skal øke i volum. Det var vi rustet for allerede i det gamle systemet i Fjord Seafood, sier Stokbakken til avisa.

Den økte transporten av fisk ut fra Herøy er en utfordring kommunens ledelse har tatt fatt . Nytt ferjeleie på Austbø og større ferje vil bedre betydelig på kommunikasjon.

På lang sikt arbeides det med fastlandsforbindelse.