Selskapet Færøy eiendom ble stiftet 6. mai i 1998 og har drevet kafédrift på Bygga kontinuerlig siden den gang med unntak av to år av et driftsselskap som senere meldte oppbud. Færøy eiendom er et holdingselskap der de tre eierne Arnt Erling Paulsen, Jonny Hanssen og Per Johansen har eid en tredel hver.

- Det at vi kunne selge til noen lokale syntes vi var veldig bra, og det er også godt å høre at de har ambisjoner og mange tanker om å videreutvikle driften som vi synes hører bra ut, sier Arnt Erling Paulsen.

- Selskapet har egentlig ikke vært lagt ut for salg, men etter at vi la ut på Facebook at vi vurderte å selge selskapet fikk vi fem interessenter. Vi landet da på at de lokale eierne som nå overtar selskapet, sier Jonny Hanssen.

Færøy eiendom videreføres og vil fra 1. mai eies av Feldt og Jakobsen gjennom sine selskaper.

Paulsen forteller at grunnen til at de har kunnet drive Brygga så lenge er at de har hatt Elisa Thoresen som driftsansvarlig og at de har hatt en relativt stabil grunnbemanning.

- Når Elisa de tre siste årene har ønsket å gjøre noe annet har vi derfor drevet litt på overtid. Når heller ikke vi har noe mer å bidra med enn akkurat å eie dette selskapet så er det riktig å slippe andre til. En slik plass trenger utvikling og da er det viktig med ungdommelig pågangsmot for å ta ut det beste.

- I fjor sommer ble det investert for rundt 3,5 til 4 millioner kroner i opprusting av kaféen og rommene oppe. Tanken var også å investere for omtrent det samme beløp i sør med å bygge ut og få til en takterrasse, og de tegningene har de nye eierne fått overtatt, så får vi se hva de vurderer. For oss så fant vi egentlig ut at vi satte en stopper når vi fikk folk som var interessert i å satse videre. Det var også viktig for oss å få inn nye eiere som ville ha åpent hele året og serve de behovene som næringslivet og folk har til en matbit og overnatting, sier Paulsen.

Daglig leder på plass og store planer
De nye eierne har mange planer og vil allerede over helga gå i gang med flere ombygginger, og de har allerede fått ansatt ny daglig leder.

Den nye daglige lederen heter August Valle Gussar Carlstein og han vil allerede fredag 5.mai flytte til Herøy med sin samboer Frida, som også skal jobbe på Brygga. August er kjent i Hemavan-området og har blant annet vært daglig leder på restauranten Solkatten og arbeidet på Nannas kök og bar.

- Den nye daglige lederen skal selvsagt få lov til å være med på å sette sitt preg på menyen. Han er oppvokst med en mor og en far som har drevet sjømatrestauranter så det blir nok også sjømat å få kjøpt. Han er veldig god på dette, sier Jakobsen.

- Den første måneden skal vi jobbe med menyen så den blir nok gjort helt om til begynnelsen av juni. Over helga skal vi ha inn snekkere som skal gå i gang med å endre barløsningen og lage et skikkelig møterom i 3. etasje. Der skal det settes inn flere vinduer mot havet slik at man får god utsikt mot de syv søstre. Det skal også bygges glassvegger rundt uteplassen og settes inn nye møbler.

- Vi har også planer om å gjøre om på inngangen slik at den blir nede. Det er også planer om å lage en liten resepsjon oppe slik at de som skal bo her slipper å gå gjennom restauranten. Planen er at dette skal gjøres med en gang slik at alt blir klart til juni, forteller de to nye eierne.

Gode tider
Arnt Erling forteller at det har vært gode tider på Brygga den siste tiden.

- Det skjer veldig mye i Herøy nå med bygging av basseng og bru og det har derfor vært fullt kjør hver dag. Vi diskuterte dette i det gamle eierskapet og ble enige om at dersom vi skulle selge så måtte vi gjøre det nå på våren, slik at de som overtok fikk med seg starten på sommeren. Det å begynne i januar er ikke det samme, sier Paulsen.

Flere båtplasser
De nye eierne har også planer å ordne flere båtplasser og de har allerede lagt ut en flytebrygge som de skal sette i drift etter hvert.

- Vi har også flere planer, men vi kan ikke ta alt med en gang. Vi skal også ta hensyn til at rekebåten får plass når den kommer, sier de nye eierne.

I tillegg til de nye driverne vil også Bryggas trofaste medarbeidere Trine og Mikke fortsette i jobben.

- Elisa blir nok å fungere som en support, men det er nok bra at både Trine og Mikke, som har vært her i en 14-15 år, blir med på veien videre. Det kan nok være bra for begge deler, sier de nåværende eierne.